Το Οινοποιείο Κεχρής αφού άλλαξε τα τελευταία χρόνια την άποψή μας για τη ρετσίνα δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κρασί με βραβεύσεις στο εξωτερικό, έχει δημιουργήσει οίνους που συνοδεύουν άψογα τις πολύτιμες στιγμές μας και στις γιορτές. Το ΓΕΝΕΣΙΣ είναι μια τριλογία κρασιών που συνοδεύει άψογα γεύματα αλλά και στιγμές που θέλουμε να απολαύσουμε το κρασί μας με λίγα συνοδευτικά, ως απεριτίφ.

Ας γνωρίσουμε τρεις εξαιρετικές προτάσεις

ΓΕΝΕΣΙΣ 2018, Λευκός ξηρός: Συνάντηση Sauvignon Blanc και Ροδίτη

Οι δύο ποικιλίες, Sauvignon Blanc και Ροδίτης τρυγιούνται και οινοποιούνται ξεχωριστά για να συναντηθούν στις ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο λευκός οίνος ΓΕΝΕΣΙΣ 2018 χαρακτηρίζεται από το ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα και αρώματα από αχλάδι, πεπόνι και βερίκοκο, με εξωτικές νότες μάνγκο και μπανάνας. Ένα λευκό κρασί με μια παρατεταμένη ευωδιαστή επίγευση, που το κάνει ξεχωριστό. Σερβίρεται στους 10-12°C.

Θα το συνοδεύσουμε με φρέσκιες πράσινες σαλάτες, θαλασσινά, ψητά ψάρια, λευκά κρέατα και τυριά, φρούτα.

ΓΕΝΕΣΙΣ 2018, Ερυθρωπός ξηρός: Μια μοναδική συνύπαρξη

Το Ξινόμαυρο συναντά το Gewürwtraminer μέσα από μία διαδικασία συνοινοποίησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό σομόν χρώμα στο ποτήρι που μας προετοιμάζει ευχάριστα για ένα κρασί με κομψό στιλ. Στη μύτη, τα γοητευτικά αρώματα τριαντάφυλλου υποστηρίζονται από λεπτές νότες φράουλας και κερασιού. Στο στόμα, η δροσερή οξύτητα ισορροπεί αρμονικά με τη διακριτική γλυκύτητα, η οποία προσφέρει στο κρασί βελούδινη υφή και ένα παρατεταμένο αρωματικό τελείωμα. Το σερβίρουμε στους 10-12°C.

Θα το απολαύσουμε ως δροσερό απεριτίφ ή συνοδεύοντας ζυμαρικά με θαλασσινά, ελαφριά πιάτα με σολομό, πικάντικα πιάτα της ασιατικής κουζίνας ή φρουτοσαλάτες.

 

ΓΕΝΕΣΙΣ 2017, Ερυθρός ξηρός: Ο πορφυρός οίνος

Μια συνάντηση Merlot και Ξινόμαυρου. Οι δύο ποικιλίες τρυγιούνται και οινοποιούνται ξεχωριστά. Μετά την αλκοολική ζύμωση, ακολουθεί εκχύλιση για 6 εβδομάδες και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για 8 μήνες. Έτσι μας δίνουν λαμπερό πορφυρό χρώμα με ανταύγειες στα χρώματα του ρουμπινιού. Αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων, ντομάτας και ελιάς σε πρώτο πλάνο, βανίλια, καφές και μπαχαρικά στο φόντο. Ένα καλά δομημένο κρασί με μαλακές τανίνες, γευστική ευλυγισία και σμιλεμένη επίγευση. Το σερβίρουμε στους 18-20°C.

Θα το συνοδεύσουμε με ψητά λαχανικά, ψητά κόκκινα κρέατα, ζυμαρικά και κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά, κρεατόπιτες και κίτρινα τυριά όπως το κασέρι.

Απολαύστε υπεύθυνα τρεις εξαιρετικές επιλογές, ιδιαίτερα για τις γιορτές και γνωρίστε ένα οινοποιείο της Θεσσαλονίκης, που μας κάνει περήφανους.

Οινοποιείο Κεχρής

Διεύθυνση:
Ολύμπου 33, 57 009
Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη