Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, ο θεός Απόλλωνας έδωσε στην Κασσάνδρα, την πιο όμορφη από τις κόρες του βασιλιά Πρίαμου και της Εκάβης, το χάρισμα της προφητείας και ζήτησε τον έρωτά της ως αντάλλαγμα. Εκείνη αρνήθηκε, προκαλώντας την οργή του θεού, ο οποίος την εκδικήθηκε αφαιρώντας της τη δύναμη της πειθούς. Έτσι, παρόλο που η ιέρεια του Απόλλωνα έπεφτε σε θεϊκή έκσταση και προέβλεπε σωστά το μέλλον, κανείς ποτέ δεν πίστευε στην αλήθεια των λόγων της. Τη χαρακτήριζαν τρελή, ψεύτρα, προδότρια.

Στο έργο « Κασσάνδρα Έκστασις » η μορφή της Κασσάνδρας ζει και εκφράζεται μέσα από μια σύγχρονη γυναίκα και τον τρόπο που αυτή προσπαθεί να επιβιώσει στο σύγχρονο κόσμο . Ακόμα και σήμερα, όταν μία γυναίκα έχει ένα διαφορετικό όραμα για τη ζωή, αντίθετο στους καθιερωμένους κανόνες και τρόπους συμπεριφοράς, υποβάλλεται σε κάθε είδους χειραγώγηση, ώστε να γίνει « φυσιολογική ». Η παράσταση επιχειρεί να αποτυπώσει την ψυχική πορεία μίας τέτοιας γυναίκας, που αγωνίζεται να ελευθερωθεί από την τυραννία της κοινωνίας και της οικογένειας , να περάσει από την άρνηση της ζωής και του έρωτα στην αποδοχή τους και να μιλήσει με τη δική της αληθινή φωνή.
Το έργο ανήκει στη σειρά μονολόγων «Αρχαίοι Καθρέφτες-Σύγχρονες Φωνές» και εξελίχθηκε στα πλαίσια της ομάδας MadDam Thearte Ensemble.Έντονη σωματική έκφραση, εναλλαγές ποίησης και πρόζας, σε ένα θέατρο που ζητά να φωτίσει την πολυπλοκότητα της αλήθειας του ανθρώπου και να αποκαλύψει το μυστικό και υπόγειο ποτάμι που συνδέει το σύγχρονο άνθρωπο με τις αρχαίες μυθικές πηγές του.

Η ηχογράφηση της μουσικής της παράστασης έγινε στο στούντιο “polytropon” με ηχολήπτη τον Θάνο Καζαντζή.

info
Πρεμιέρα Σάββατο 2/2 στις 8μμ. έως 17/2
Παραστάσεις κάθε Πέμπτη ως Σάββατο στις 9 μμ. , Κυριακή στις 8μμ.
Τετάρτη 6 &14 Φεβρουαρίου παραστάσεις για αγγλόφωνο κοινό
Τιμές εισιτηρίων: 12 € ολόκληρο, 10€ φοιτητικό , 5€ ατέλειες/ανέργων
Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαρια, τηλ: 2310 423925