Όσο ήσυχη είναι η Θεσσαλονίκη τη μέρα άλλο τόσο γοητευτική κι ονειρεμένη είναι τα ζεστά αυγουστιάτικα βράδια. Υπάρχουν στέκια που θα σε παρασύρουν να τα εξερευνήσεις και θα σε κάνουν να τα δεις με διαφορετική ματιά.

Προτείνει η Χριστίνα Μισιρλή 

Kalokeri apallou

Δοκίμασε να μου περιγράψεις σύντομα το kalokeri. Θάλασσα, ουρανός, παραλία, ηλιοβασίλεμα, κοκτέιλς. Και νύχτες στην άμμο. Όλες τις παραπάνω λέξεις, τις μάζεψαν και τις ένωσαν. Έβαλαν ένα σημάδι στον χάρτη κι εκεί, ξεκινά το kalokeri.

Les Zazous

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του θαλάσσιου μετώπου στα ανατολικά της πόλης, το Les Zazous μάς υποδέχεται όλες τις ώρες και από την πρώτη στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κάπου αλλού, μακριά από καθημερινές υποχρεώσεις, θορύβους και άγχος.

Mistral

Η προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στη θάλασσα, του χαρίζει υπέροχη θέα, με αποκορύφωμα το ηλιοβασίλεμα. Τόσο ο open-air εξωτερικός χώρος με τις νησιωτικές επιρροές όσο και η σάλα με την γυάλινη οροφή, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο. Αυτό είναι το Mistral.

Κτήμα Φλοριάν

Ο Φλοριάν Σνάιντερ, αξιοποιώντας και εξελίσσοντας την οικογενειακή παράδοση, δημιούργησε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης ένα επισκέψιμο οινοποιείο-κτήμα, όπου μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις του για το κρασί συνθέτοντας μία οινογευστική εμπειρία ανοιχτή σε όλους μέσα στην ηρεμία και την υπέροχη θέα που προσφέρει η τοποθεσία του Κτήματος Φλοριάν.

Aelios Petra

Λίγο έξω από τον Χορτιάτη, στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Παλίτζια, το ατμοσφαιρικό, Forest Restaurant Cafe Aelios Petra, στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου κτισμένο από πέτρα μας υποδέχεται για μοναδικές γευστικές εμπειρίες αλλά και για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα με όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο στο βάθος.

Whope

Στα γραφικά Λαδάδικα, στην οδό Αιγύπτου, οι άνθρωποι του Whope μας ταξιδεύουν σε ένα μέρος εξωτικό μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς και τη βαβούρα της πόλης. Μια αυλή ντυμένη με Boho νότες γεμάτη ιδιαίτερα έπιπλα από μέταλλο και μπαμπού, σε γήινους τόνους, συνοδευόμενα από άφθονο πράσινο και έναν αέρα δροσιάς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.