Οι Θεσσαλονίκη εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργιους χώρους τόσο για καφέ και ποτό όσο και για φαγητό και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Είναι 7, λειτουργούν εδώ και λίγο καιρό, αλλά έχουν κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις ο καθένας στο είδος του. Για φαγητό, καφέ, κρασί, ψαγμένα events και ξεχωριστές γεύσεις. Τους ξεχωρίσαμε και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω:

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Maikai poke bowls

Ναυάρχου Κουντουριώτου 13

Τον τελευταίο καιρό στα feed του Instagram βλέπουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες με κάτι ιδιαίτερα bowls που περιέχουν ψάρι ή θαλασσινά με λαχανικά και είναι γεμάτα χρώματα. Πρόκειται για τα δημοφιλή poké bowls και είναι ένα νέο food trend που έρχεται από τη Χαβάη και τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εγκαθίσταται και στη χώρα μας.

Μπορεί τα poké bowls να είναι ευρέως διαδεδομένα στην Αμερική και την Ευρώπη, στην Ελλάδα, όμως, ακόμα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά. Το Maikai poke bowls στη Θεσσαλονίκη, που σερβίρει αποκλειστικά poké, αποτελεί ένα εγχείρημα για να γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος τη νέα αυτή τάση στο φαγητό.


Σουρτούκω

Λυκούργου 3, Λαδάδικα

Σ’ ένα από τα ήσυχα στενά στα Λαδάδικα μάς περιμένει ένας νέος χώρος για να «σουρτουκέψουμε» στις γεύσεις. Σίγουρα το όνομα τραβάει την προσοχή, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Από την πρώτη στιγμή εισπράττεις ένα πνεύμα φιλοξενίας και νιώθεις σαν να έχεις ξαναέρθει. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της «Σουρτούκω» φαίνεται και στα πιάτα του μενού.


Valenio

Ικτίνου 6, Κέντρο

Καθώς το κοινό εμβαθύνει όλο και περισσότερο στην κουλτούρα του καφέ και εξελίσσει τις προτιμήσεις και τα γευστικά του κριτήρια, αυξάνεται η ανάγκη για ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ. Στην ανάγκη αυτή έρχεται να ανταποκριθεί το coffee shop «Valenio».


FYC Frozen Yogurt Cafe 

Κρήτης 49, Ανατολικά

Το Frozen Yogurt Cafe είναι το πρώτο κατάστημα παγωμένου γιαουρτιού που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει ανοιχτό παρασκευαστήριο και για την παραγωγή του frozen yogurt χρησιμοποιεί γάλα χαμηλών λιπαρών, όπως και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών της εταιρείας Λύκας.

Εκτός από παγωμένο γιαούρτι, στο FYC μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, τσάι, σοκολάτα, γρανίτες, smoothies, αναψυκτικά, κρέπες και βάφλες. Διαθέτει 2 τηλεοράσεις, πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και χώρο για να φορτίσετε τις συσκευές σας.


Μπάρ / Μπά / Μπέν Αστική Καντίνα

Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 29

Ένα όμορφο εγχείρημα έχει επιτευχθεί στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή από τρεις ανθρώπους, master στην εστίαση της Θεσσαλονίκης. Τους ανθρώπους πίσω από την Μπονμπονέλλα, το Διατηρητέο και τον Ιπποπόταμο, οι οποίοι ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν μια εναλλακτική αυλή μέσα στο αστικό τοπίο. Το όνομά της «Μπάρ / Μπά / Μπέν» και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές μας εμπειρίες.


Villa Bianca 

Βασιλίσσης Όλγας 180

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εκμίσθωση καφέ – αναψυκτηρίου στο πανέμορφο διατηρητέο κτίριο της Casa – Bianca.

Μέσα σε ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα signature cocktail που δημιουργεί για εσάς ο bartender τους. Στην κουζίνα, ο chef σάς προσκαλεί να ανακαλύψετε τις έξοχες δημιουργίες του με ένα ευφάνταστο μενού που συνεχώς ανανεώνεται.


Funky-burger 

Εγνατία 144

Είναι γνωστοί για το αυθεντικό και πολύ γευστικό burger που προσφέρουν, καθώς και για τις εκλεκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν, αλλά για την σχεδίαση του μενού που έχει αναλάβει και επιμελείται ο Σεφ Γιώργος Παλησίδης, Σύμβουλος Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και Καθηγητής Εφ. Ε.Σ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ