Η νέα ταινία του Todd Phillips που ακούει στο όνομα Joker, έρχεται με πρωταγωνιστή έναν αφανή ήρωα του Χόλιγουντ, τον Joaquin Phoenix. Ο ίδιος βραβεύτηκε με το μεγαλύτερο βραβείο σε ένα από τα κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο -κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας και φυσικά δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Ήταν άλλωστε για τους περισσότερους μία επιλογή διαφορετική. Ένας ρόλος με μεγάλο παρελθόν, που στιγμάτισε όσους τον ενσάρκωσαν, πολλές φορές σε ακραίο βαθμό, ο Joker μας θυμίζει πόσα μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός για να μπει στο πετσί του ρόλου.

7. Jared Leto (Suicide Squad)

Όταν έφτασε η στιγμή του Jared Leto να παίξει τον ρόλο στο πολυαναμενόμενο Suicide Squad ο ίδιος όχι μόνο μπήκε στο πετσί του ρόλου αλλά έγινε ο ίδιος ο ρόλος μέσω του Method acting. Προσπαθώντας να εφαρμόσει τα χαρακτηριστικά του 24 ώρες το 24ωρο, έβαλε τον εαυτό του σε βασανιστήρια όπως και τους ίδιους τους συναδέλφους του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έστειλε φακέλους με σφαίρες και νεκρά έντομα ακόμη και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στους υπόλοιπους ηθοποιούς. Ο Will Smith ανέφερε ότι δεν αντάλλαξε ούτε μια κουβέντα με τον Leto ενώ μιλούσαν μόνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο ίδιος όμως δεν κατάφερε να φτάσει τις ερμηνευτικές ικανότητες στον ρόλο από τον αμέσως επόμενο, τον Heath Ledger.

1. Heath Ledger (The Dark Knight)

Με τον Christopher Nolan να φέρνει τον Batman στη σύγχρονη εποχή, ο κόσμος του Tim Burton ήρθε στον κόσμο της Αμερικής μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο Ledger άγγιξε τον χαρακτήρα του όσο προσπαθούσε  να φτάσει στον ρόλο, σε τέτοιο μέγεθος που το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό. Δεν ήταν κάποιος κλόουν ή μαφιόζος, ήταν ένας serial Killer. Διαταραγμένος από τις φλέβες του, είχε ως σκοπό την καταστροφή της κοινωνίας από τα θεμέλια της και με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ledger πέθανε πριν την πρεμιέρα του «Σκοτεινού Ιππότη», ενώ πήρε το όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου. Τα σενάρια λένε ότι είχε κλειστεί για περίπου έναν μήνα μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να έχει επαφή με τον κόσμο.

2. Jack Nicholson (Batman)

Ο ρόλος που έδωσε ξανά πνοή στην καριέρα του Jack Nicholson ήταν μία κορυφαία ερμηνεία στην ιστορία του Hollywood. Ο «Μπάτμαν» (1989) έφερε έναν ήρωα που ισορροπούσε την ελαφρότητα του Romero με τις dark, noir πηγές του ήρωα στο σινεμά των 40s. Η ερμηνεία αυτή του Nicholson έμεινε γνωστή για έναν Τζόκερ μαφιόζο, ο οποίος δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του ίδιου. Παρόλα αυτά, μετά τον θάνατο του Ledger, όταν ερωτήθηκε ο ίδιος σχετικά, ανέφερε: «Τον είχα προειδοποιήσει».

 

Δείτε το trailer του Joker που έρχεται:

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ