«Το “Insenso” είναι η ιστορία μιας γυναίκας που “παραφρονεί” από έρωτα, που ο έρωτας εξωθεί πέρα της λογικής της, πέρα του μέτρου, πέρα από κάθε αποδεκτού ορίου: insenso, ολοσχερής ήττα της φρόνησης – εξουθενωτικός θρίαμβος των αισθήσεων, ακροβασία στα όρια της λογικής» σημειώνει η θεατρολόγος Δήμητρα Κονδυλάκη.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ορίζει το έργο του «Insenso» σαν μια όπερα χωρίς μουσική, όπου ο λόγος και το ανθρώπινο σώμα αποτελούν τα μοναδικά όργανα. Κίνηση, λόγος σε αντίστιξη, σε αρμονία η δυσαρμονία. Ένστικτο και λογική σε μια αιώνια συνομιλία. Ένα θέατρο όπου η κίνηση, το σώμα, δεν αποτελούν το αναγκαίο υπόβαθρο του λόγου αλλά που μπαίνουν σε μια διαλεκτική σύγκρουση μαζί του. Θέατρο της έξ-στασης που αναζητεί την ψυχική και σωματική μετακίνηση από την στασιμότητα του αποδεκτού.

Όλες τις ημέρες (εκτός από την Κυριακή 9/10), μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. Την Κυριακή 2/10 και την Πέμπτη 6/10, εκτός από τον σκηνοθέτη Πέτρο Σεβαστίκογλου και την ηθοποιό Αλεξάνδρα Καζάζου, παρών θα είναι και ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης. Πρόγραμμα συζητήσεων:
Σάββατο 1/10 – Πέτρος Σεβαστίκογλου και Αλεξάνδρα Καζάζου
Κυριακή 2/10 – Δημήτρης Δημητριάδης, Πέτρος Σεβαστίκογλου και Αλεξάνδρα Καζάζου
Τετάρτη 5/10 – Πέτρος Σεβαστίκογλου και Αλεξάνδρα Καζάζου
Πέμπτη 6/10 – Δημήτρης Δημητριάδης, Πέτρος Σεβαστίκογλου και Αλεξάνδρα Καζάζου
Παρασκευή 7/10 – Πέτρος Σεβαστίκογλου και Αλεξάνδρα Καζάζου
Σάββατο 8/10 – Πέτρος Σεβαστίκογλου και Αλεξάνδρα Καζάζου
Συγγραφέας: Δημητριάδης, Δημήτρης
Σκηνοθεσία: Σεβαστίκογλου, Πέτρος
Σκηνικά: Σεβαστίκογλου, Πέτρος
Κοστούμια: Tworek, Bajka
Φωτισμοί: Jarek, Karol

Ηθοποιοί
Καζάζου, Αλεξάνδρα
Mια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art

info
Μονή Λαζαριστών – Μικρό θέατρο (01/10/2016 – 09/10/2016)

* Τίποτα περισσότερο δεν υπάρχει για τον άνθρωπο από ένα άνθρωπο. * Τίποτα δεν γεμίζει τον άνθρωπο όσο ένας άνθρωπος… // Ποτέ δεν ένοιωσα την έλλειψη του Θεού // Μόνον άνθρωπος μου έλειψε // Δεν υπάρχει θεός που να δίνει όπως ο άνθρωπος. Μόνον ο άνθρωπος δίνει. Άλλο υπέρτατο απ’ αυτό δεν υπάρχει // ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ //