Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi, ανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!

#instarecipe No4: Vegan Λαζάνια με λαχανικά και κρέμα κάσιους

Η πιο νόστιμη στήλη μας συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γευστικές μας εμπειρίες!

Χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων, αυτά τα λαζάνια είναι πεντανόστιμα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη κλασική συνταγή. Χορταστικό γεύμα για vegan και όχι μόνο!

Υλικά για 6 μερίδες

1 πακέτο λαζάνια
1 τεμ. μελιτζάνα
1 τεμ. κολοκύθι
1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης
10 τεμ. μανιτάρια
400 γρ. κάσιους
100 γρ. διατροφική μαγιά
Βασιλικό

Για τη σάλτσα

1 τεμ. κρεμμύδι
1 κουτάλια της σούπας πελτές ντομάτα
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε για 12 ώρες περίπου τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό για να μουσκέψουν.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε χωριστά τα λαχανικά ξεχωριστά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα σκεύος για να στραγγίξουν όλα μαζί.
  3. Για την σάλτσα, ψιλοκόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  5. Σοτάρουμε για τρία λεπτά, έπειτα προσθέτουμε το κονκασέ και το αφήνουμε να σιγοβράσει .
  6. Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα λαχανικά και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  8. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, κατά προτίμηση σε διαστάσεις 15×20 εκατοστά.
  9. Πασπαλίζουμε τον πάτο του σκεύους με την διατροφική μαγιά. Προσθέτουμε τα λαζάνια (δεν τα έχουμε βράσει προηγουμένως) και περιχύνουμε μια δόση από την σάλτσα με τα λαχανικά.
  10. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  11. Χτυπάμε τα κάσιους στο μπλέντερ καλά με μέρος από τα υγρά τους για να γίνουν μια πλούσια κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  12. Στρώνουμε την κρέμα από τα κάσιους πάνω στα λαζάνια.
  13. Πασπαλίζουμε με διατροφική μαγιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

Τρόπος Σερβιρίσματος

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

  • Όταν βράζετε ζυμαρικά, προσθέστε λίγες σταγόνες λάδι στην κατσαρόλα για να αποφύγετε τον αφρισμό!
  • Χρησιμοποιήστε τσέρκια με διαφορετικά σχήματα εάν θέλετε το σερβίρισμα σας να είναι πιο εντυπωσιακό

Gourmet upgrade

Προσθέστε στο γεύμα σας δειλά δειλά και το τόφου. Είναι μια τροφή ξένη για την Ελληνική διατροφή, η οποία μπορεί να προσδώσει αρκετή αξία σε όσους επιλέγουν τη vegan διατροφή ή σε όσους επιθυμούν να ελαττώσουν τις ποσότητες κρέατος.

Η γεύση του δεν είναι γνώριμη στον Ελληνικό ουρανίσκο αλλά με τις σωστές παρασκευές μπορεί να αποφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα!


Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram