Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi, ανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!

#instarecipe No1: Σορμπέ σοκολάτα-μέντα

Ξεκινάμε τη γευστική στήλη μας με έναν υπέροχο συνδυασμό με άρωμα καλοκαιριού! Η παντός καιρού αγαπημένη σε όλους σοκολάτα συναντά τη δροσερή μέντα σε ένα πάντρεμα που θα σας δροσίσει και θα σας καταπλήξει.

Εύκολη, οικονομική και πολύ εντυπωσιακή συνταγή!

Σορμπέ σοκολάτα

Υλικά για 4 μερίδες
-Ζάχαρη 100 γρ
-Κουβερτούρα 225 γρ
-Νερό 500 γρ
-Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό.
  2. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση στην κουζίνα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Έχουμε κόψει την κουβερτούρα σε κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό.
  4. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, τα αφήνουμε σε ηρεμία για 10 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Σορμπέ μέντα

Υλικά για 4 μερίδες
-Κρέμα γάλακτος 450 γρ.
-Γάλα 450 γρ.
-Φύλλα μέντας 80 γρ.
-Ζάχαρη 80 γρ.
-Γλυκόζη 80 γρ.

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
  2. Λίγο πριν πάρει βράση το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε το μείγμα και έπειτα το χτυπάμε στο μπλέντερ με τη γλυκόζη.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Τρόπος Σερβιρίσματος

Τοποθετήστε συνδυαστικά και τα δύο σορμπέ σε ένα πιάτο ή μπολ του παγωτού. Η εναλλαγή των γεύσεων θα σας γλυκάνει και θα σας δροσίσει! Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκιας μέντας και ξύσμα από λάιμ.


Γνωρίζατε ότι…

  • Η σοκολάτα στα χρόνια των Ατζέκων χρησιμοποιούνταν ως ανταλλακτικό μέσο;
  • Η μέντα αποτελεί εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων για τον οργανισμό μας;

Extra Tips

  • Τα αρωματικά φυτά πρέπει πάντα να μπαίνουν στο τέλος του φαγητού αφού έχουμε αποσύρει το μείγμα από τη φωτιά προς αποφυγή καταστροφής των αρωμάτων.
  • Χρησιμοποιήστε παγοκυψέλες της επιλογής σας για πιο ιδιαίτερα σχέδια!

Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram

Φωτογραφία: Studio Κώτογλου