Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi, ανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!

#instarecipe No5: Φιλέτο σολομού με τραγανά σπαράγγια

Η πιο νόστιμη στήλη μας συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γευστικές μας εμπειρίες!

Βρίσκεσαι σε δίαιτα και έχεις βαρεθεί τα άνοστα φαγητά; Αυτό το πιάτο έρχεται να σε γεμίσει. Υπέροχη γεύση και χαμηλό σε θερμίδες για απόλαυση δίχως ενοχές.

Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομού (περίπου 200γρ το καθένα)
16 τεμ. φρέσκα πράσινα σπαράγγια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
300γρ φρέσκα Blueberries ή 6 κ.σ. μαρμελάδα
2 κλωνάρια θυμάρι
½ κρεμμύδι (μικρό)
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
200 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλο (σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα ίσως χρειαστεί παραπάνω)

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού με λάδι.
  2. Καρυκεύουμε τον σολομό.
  3. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι τον θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
  4. Τον βάζουμε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά.

Για τα σπαράγγια

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο λίτρα νερό και μια κουτάλια της σούπας αλάτι.
  3. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε για μισό λεπτό
  4. Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.

Για τη σάλτσα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία πρέζα αλάτι.
  2. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ξίδι.
  3. Όταν φύγουν τα υγρά προσθέτουμε τα blueberries, το νερό ή τον ζωμό και το θυμάρι.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να δέσει.

Τρόπος Σερβιρίσματος

Τοποθετούμε στο πιάτο τα ζεστά σπαράγγια και από πάνω το φιλέτο σολομού. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη σερβίρουμε δίπλα στο πιάτο ξεχωριστά.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

  • O σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια. Έχει όμως πάρα πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα του βοηθούν στην ενίσχυση της καλής χοληστερόλης.
  • Προσέχουμε πάντοτε τη προέλευση των πρώτων υλών μας για να μειώνουμε τον κίνδυνο νόσων και μολυσμένων τροφίμων. Συγκεκριμένα ο σολομός αξίζει πολύ την προσοχή μας καθώς όσοι είναι ιχθυοτροφείου είναι ιδιαίτερα επίφοβοι και πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση. Αγοράζετε ποιοτικές, όχι ακριβές ή φθηνές πρώτες ύλες, από επαγγελματίες που εμπιστεύεστε και γνωρίζετε.

Gourmet upgrade

Μαζί με τα σπαράγγια, προσθέστε στο πιάτο σας λαχανάκια Βρυξελλών και ραπανάκια. Η φρεσκάδα τους και η διατροφική τους αξία θα ικανοποιήσουν τόσο το στομάχι όσο και τη διατροφή σας!

Αν πάλι δε βρίσκεστε σε δίαιτα και σας αρέσουν οι πλούσιες βουτυράτες γεύσεις αντικαταστήστε τη σάλτσα σας με μια υπέροχη sauce hollandaise και θα μας θυμηθείτε!


Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram