Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας, La Chef Leviανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!


#instarecipe No12: Φορμαέλλα με αμπελόφυλλα

Ένα λαχταριστό ορεκτικό που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με οποιοδήποτε κυρίως πιάτο. Οικονομικό και γρήγορο.

Υλικά

300 γραμμάρια φορμαέλλα
40 τεμάχια αμπελόφυλλα
150 ml πετιμέζι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη φορμαέλλα σε μπαστουνάκια 1 εκατοστό * 5 εκατοστά.
  2. Ξεπλένουμε τα αμπελόφυλλα αν είναι σε βάζο. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα τα ζεματίζουμε.
  3. Τυλίγουμε την φορμαέλλα με τα αμπελόφυλλα.
  4. Τα ψεκάζουμε ελαφρώς με νερό ώστε να μην καούν γρήγορα.
  5. Τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσει το τυρί.

Τρόπος σερβιρίσματος

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα ντολμαδάκια και από πάνω περιχύνουμε με το πετιμέζι ή σερβίρουμε το πετιμέζι στην άκρη.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

Η φορμαέλλα είναι ένα τυρί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης το οποίο παράγεται στην περιοχή της Αράχωβας. Η χώρα μας έχει πάρα πολλά τυριά ΠΟΠ. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε στις συνταγές σας τα εισαγώμενα τυριά με τυριά του τόπου μας όπως λαδοτύρι Μυτιλήνης, μπάτζο, γραβιέρα Κρήτης.

Το πετιμέζι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Αποτελεί υλικό σε αρκετές γκουρμέ συνταγές.


Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram