Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας, La Chef Leviανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!


#instarecipe No11: Χταπόδι με πουρέ φασολιού και sauce τεριγιάκι

Εάν δεν είσαι fan των θαλασσινών και των οσπρίων αυτή η συνταγή ήρθε για να σου αλλάξει τα δεδομένα. Το χταπόδι βράζεται, το φασόλι γίνεται πουρές και συνδυάζεται με την γνωστή ιαπωνική sauce τεριγιάκι δίνοντας μια ιαπωνική νότα στη δημιουργία σας.

Υλικά

1 χταπόδι
300 γραμμάρια φασόλια
1 καρότο
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

200 γραμμάρια σόγια
100 γραμμάρια σάκε
100 γραμμάρια μιρίν
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Φύλλα Δάφνης

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια για ένα βράδυ.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Βράζουμε τα φασόλια μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι.
  4. Μόλις μαλακώσουν τα βάζουμε στο μπλέντερ με όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά και τα κάνουμε έναν ωραίο πουρέ.
  5. Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  6. Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά ο πάτος της κατσαρόλας προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να κοκκινίζουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε κόκκινο κρασί μέχρι να καλυφθεί, δαφνόφυλλα και κόκκους πιπεριού.
  8. Το αφήνουμε να μαλακώσει και το αφαιρούμε.

Για τη σάλτσα τεριγιάκι

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.

Προσοχή γιατί αφρίζει και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει!

Τρόπος σερβιρίσματος

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τον πουρέ φασολιού και βάζουμε από πάνω το χταπόδι. Στολίζουμε με τη σάλτσα.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

Η σάλτσα τεριγιάκι εκτός από ψάρι μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα κοτόπουλο και κρέας.

  • Ξέρετε την διαφορά του μοσχιού από το χταπόδι; Το χταπόδι έχει δύο σειρές βεντούζες στα πλοκάμια του ενώ ο μοσχιός μία.

Gourmet upgrade

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για χταπόδι μοσχιό. Μπορεί να είναι οικονομικότερος, αλλά θα αναβαθμίσει τη γεύση της δημιουργίας σας.


Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram