Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi, ανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!

#instarecipe No2: Γεμιστό κοτόπουλο με μανιτάρια

Η πιο νόστιμη στήλη μας συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γευστικές μας εμπειρίες!

Λαχταριστό στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρολάκι, γεμιστό με μανιτάρια. Μια γευστική αναβάθμιση με πολλές παραλλαγές που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας ή τους μοναχικούς καλοφαγάδες! H μήπως και τους δύο;

Φωτογραφία: Studio Κώτογλου

Υλικά για 1 μερίδα

1 στήθος κοτόπουλο
4 τεμ. άσπρα μανιτάρια
60ml κρέμα γάλακτος
Θυμάρι
50 ml λευκό κρασί

Για τη σάλτσα
20 γρ αλεύρι
20 γρ βούτυρο
½ Κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια μικρά κυβάκια και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, και όταν το απορροφήσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  3. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να δέσει η σάλτσα.
  4. Καρυκεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς.
  5. Καθαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, το ανοίγουμε με το μαχαίρι να λεπτύνει και το χτυπάμε με τον μπάτη να γίνει ακόμα πιο λεπτό.
  6. Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί φούρνου και έχουμε έτοιμο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  7. Καρυκεύουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη γέμιση.
  8. Σκεπάζουμε κατά μήκος το κοτόπουλο έπειτα το κλείνουμε από τα πλάγια. Τελειώνουμε το τύλιγμα με ρολάρισμα. Σφίγγουμε καλά το ρολό με το χαρτί φούρνου και έπειτα τυλίγουμε το ρόλο με το αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.

Για τη σάλτσα λεμονιού

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα για περίπου 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και έπειτα τον ζωμό κοτόπουλου.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει.
  5. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε και άλλο χυμό λεμονιού αν επιθυμούμε πιο ξινή γεύση.

Τρόπος Σερβιρίσματος

Μόλις βγάλουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε ροδέλες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού. Σερβίρουμε με σωτέ μανιτάρια και πατάτες κύβους που έχουμε βράσει και έπειτα περάσει από τηγάνι για να δώσουμε μια τραγανή κρούστα.

Φωτογραφία: Studio Κώτογλου

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

Τα μανιτάρια περιέχουν πρωτεΐνες και μάλιστα υψηλής θρεπτικής αξίας. Εμπλουτίζουν δηλαδή τον οργανισμό μας με αμινοξέα που δεν μπορεί από μόνος του να συνθέσει. Τα μανιτάρια συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες.

  • Αποθηκεύστε το κοτόπουλο στο ψυχρότερο σημείο στο ψυγείο σας. Καλό είναι να έχει θερμοκρασία χαμηλότερη από 5 °C. Προσοχή να μην έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, π.χ. λαχανικά, που θα καταναλωθούν ωμά προς αποφυγή δηλητηρίασης από το βακτήριο της Σαλμονέλας.
  • Gourmet upgrade: Επιλέξτε πάπια αντί για κοτόπουλο αν θέλετε να αναβαθμίσετε τη δημιουργία σας!

Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram