Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας, La Chef Leviανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!


#instarecipe No9: Αλμυρή Τάρτα

Όταν ακούτε τάρτα σκέφτεστε φρούτα, κρέμα πατισερί, σοκολάτα και καραμέλα. Κάτι γλυκό που θα σας κλείσει το γεύμα. Τι θα λέγατε αν η τάρτα γινόταν αλμυρή και αποτελούσε το ορεκτικό στο γεύμα σας η ένα ιδανικό σνακ;

Μια συνταγή από τη Κέλλυ Τζοβάρα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία, αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαγειρικής Τέχνης, παρακολουθεί και την ειδικότητα της Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας και καθημερινά μας αποδεικνύει πως οι μαμάδες είναι μέσα σε όλα και μάλιστα με επιτυχία και προσήλωση.

Υλικά  για ταρτιέρα 26 cm

Για τη βάση

300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
100 ml νερό
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

300 ml κρέμα γάλακτος
3 τεμ. Αυγά
400 γρ. σπανάκι
300 γρ. μανιτάρια
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
1 τμχ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε το νερό και δημιουργούμε μία ενιαία μάζα.
  3. Το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  4. Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο και τα κρατάμε στην άκρη.
  5. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι.
  6. Όταν φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το τυρί.
  7. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε.
  8. Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκατοστών.
  9. Την τρυπάμε με πιρούνι.
  10. Ψήνουμε στους 120 C για 20 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  11. Βγάζουμε και γεμίζουμε με τη γέμιση.
  12. Χτυπάμε αυγά, τα ενώνουμε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.
  13. Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να πάρει χρώμα.

Τρόπος σερβιρίσματος

Για το σερβίρισμα μπορείτε να κόψετε την τάρτα σας σε τρίγωνα κομμάτια, τα οποία θα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα. Σερβίρεται είτε ζεστή είτε κρύα.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

Επιλέξτε φρέσκο σπανάκι μόνο αν είστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά φρέσκο. Διαφορετικά καταφύγετε στη λύση του κατεψυγμένου. Όσο μπαγιατεύει το σπανάκι τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, που τυχόν υπάρχουν, μετατρέπονται σε βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες.

  • Εάν θέλετε να καταψύξετε το φρέσκο σπανάκι τότε θα πρέπει πρώτα να το ζεματίσετε και στη συνέχεια να το βάλετε στον πάγο. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει και το χρώμα του.

Gourmet upgrade

Πειραματιστείτε με καπνιστά τυριά και διάφορες ποικιλίες μανιταριών και απογειώστε την γεύση σας. Χρησιμοποιείστε λάδι λευκής τρούφας και θα μας θυμηθείτε.


Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram