Ένα σνακ για μικρούς και μεγάλους. Χωράει στην τσάντα, του σχολείου, στον χαρτοφύλακα, μέχρι και στην τσέπη του μπουφάν μας. Ξηροί καρποί, βρώμη, φρούτα και μέλι οι πρωταγωνιστές της συνταγής…

Υλικά:
200 γρ. σπασμένα φουντούκια
100 γρ. σπασμένα αμύγδαλα
1 φλυτζανάκι κολοκυθόσπορος
3 φλυτζανάκια βρώμη
50 γρ. τσία
50 γρ. σουσάμι
1 φλυτζανάκι goji berry
4-5 ροδέλες αποξηραμένου ανανά σε κυβάκια
15 αποξηραμένα βερύκοκα σε κυβάκια
5 flakes αποξηραμένου κίτρου σε κυβάκια
1 κούπα ανθόμελο
300 γρ. λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ενώνουμε τα στερεά υλικά μας, ενώ παράλληλα σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι μας και τη λευκή σοκολάτα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το μείγμα μας να γίνει κολλώδες.
Σε ένα ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Κατόπιν στρώνουμε το μείγμα μας. Μας ενδιαφέρει να πάει από άκρη σ’άκρη. Αφήνουμε να κρυώσει και να δέσει καλά (24 ώρες). Με μαχαίρι κόβουμε τις μπάρες μας στο σχήμα που θέλουμε.
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο τις μπάρες μας, σε τάπερ με λαδόκολα ανά στρώση. Επίσης, εκτός ψυγείου σε σκιερό και δροσερός μέρος.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 12,50 ευρώ
Μερίδες: ανάλογα με τον τρόπο κοπής (24 μπάρες /96 μπουκίτσες )

Αθηνά Κ. Αγιαννίδου
Τεχνικός μαγειρικής τέχνης