Σε “Book Friday” αντί για Black Friday προσκαλούν σήμερα 29/11 οι βιβλιοθήκες του δήμου Καλαμαριάς, “για να περάσουν οι μέρες διαβάζοντας και όχι ξοδεύοντας”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, σήμερα, το κοινό της κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμαριάς και των άλλων πέντε παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου θα μπορεί να δανειστεί με μία κάρτα μέχρι 15 βιβλία και να τα επιστρέψει μέσα σε 30 εργάσιμες μέρες.

“Με όλον αυτόν τον χαμό που γίνεται για την αυριανή μέρα αποφασίσαμε να το διακωμωδήσουμε και να προχωρήσουμε, για πρώτη φορά, σ΄αυτήν τη δράση, σε όλες τις βιβλιοθήκες του δήμου”, ανέφερε η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Γραμμενά, διευκρινίζοντας ότι ο δανεισμός σε καθημερινή βάση αφορά μέχρι έξι βιβλία για 15 εργάσιμες μέρες.

“Αυτή τη φορά, όμως, θέλουμε να δώσουμε μια άλλη εναλλακτική στον κόσμο και να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Ήδη, μάλιστα, η πρωτοβουλία μας έχει τεράστια ανταπόκριση, αφού δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα που μας ζητούν να μάθουν αν η δυνατότητα δανεισμού 15 βιβλίων για περισσότερο από έναν μήνα θα συνεχιστεί και άλλες μέρες”, λέει η κ. Γραμμενά.

Ο δήμος Καλαμαριάς, εκτός από την κεντρική βιβλιοθήκη στην οδό Αργυρουπόλεως, διαθέτει άλλες 5 παιδικές βιβλιοθήκες, την Δαήδειος, στην οδό Ελλησπόντου, τη Δανιηλίδειος, στην Αιμ. Γρεβενών, στο Καραμπουρνάκι και την Κηφισιά και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στην Καλαμαριά.

“Να σημειώσω”, τονίζει η κ.Γραμμενά, “ότι ο δήμος Καλαμαριάς δίνει ετησίως σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη 2.500 ευρώ για την αγορά νέων εκδόσεων και άλλα 3000 ευρώ για προμήθεια βιβλίων στην κεντρική βιβλιοθήκη”.