Η χώρα μας, πάντοτε επιθυμούσε την σύσφιξη των οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών, αλλά και πολιτιστικών σχέσεων με χώρες του υπόλοιπου πλανήτη. Ένας από τους τρόπους της, ήταν και η επιλογή τιμώμενης χώρας στην εκάστοτε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, με πρώτη χώρα που απολάμβανε τις τιμές μας, την Κίνα.

Στην 85η και φετινή ΔΕΘ, η Ελλάδα αποφάσισε να τιμήσει, ως χώρα,

Την… Ελλάδα!

Το αφιέρωμα της 85ης ΔΕΘ στην Τιμώμενη Ελλάδα πραγματοποιείται στο περίπτερο 13 με τη συμμετοχή κρατικών φορέων, οργανισμών και όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Σκοπός αυτής της εκθεσιακής, και όχι μόνο, ενότητας, είναι η δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία σε όλους τους τομείς του κοινωνικού ιστού, με στόχο να συμβάλει σε μια εθνική προσπάθεια να αναδειχτεί η παραγωγικότητα του τόπου και δη αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται από τα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και με ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τις νέες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο ΕΟΤ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ