Το Salonica Restaurant του Makedonia Palace, απέσπασε βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με βαθμολογία 14,5/20, υψηλότερη ανάμεσα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Η μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου, όπως και όλο το προσωπικό του «Makedonia Palace» επένδυσαν το σύνολο της ενέργειάς τους στην επιτυχία της βραδιάς, αποδεικνύοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει και τη δυναμική, και τη θέληση, αλλά και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να παράσχει υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης στο υψηλότερο επίπεδο, με το εμβληματικό ξενοδοχείο στην Νέα Παραλία της πόλης, να αποτελεί μια ναυαρχίδα του είδους. Το «Makedonia Palace» απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το κύρος, την ποιότητα των ανθρώπων του και το αποτελεσματικό management όλων ανεξαιρέτως των ομάδων εργασίας.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Τρίτη 2 Απριλίου για δεύτερη χρονιά τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας στη χώρα, σε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace», όπου έλαμψε η ελληνική γαστρονομία αλλά και το μοναδικό γαλανόλευκο αστέρι Michelin εκτός Ελλάδας, αυτό του σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, τον οποίο προσκάλεσε το «αθηνόραμα» από το Παρίσι για να δημιουργήσει το εξαιρετικό μενού του dîner de gala, σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου, Σωτήρη Ευαγγέλου.

Οι δύο αυτοί σημαντικοί σεφ ήταν και οι επικεφαλής του γευστικού κεφαλαίου της βραδιάς: ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο μόνος σεφ με αστέρι Michelin για εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στον κόσμο εκτός Ελλάδας, προσκλήθηκε από το «αθηνόραμα» και ταξίδεψε από το Παρίσι για να ετοιμάσει ένα μοναδικό dîner de gala, με τις signature δημιουργίες του από το γαστρονομικό εστιατόριο «Le Mavrommatis», το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Γαλλίας.

Πεσκανδρίτσα, αχινός, ρεβίθια, σάλτσα ταχίνι με μελάνι
Σοκολάτα με ελιές και βασιλικό, παγωτό με άνθη

 

 

 

 

 

 

Το τέλειο αβγό,άγρια μανιτάρια Γρεβενών, ψητό χαλούμι
Τριλογία αρνιού γάλακτος, κανελόνι σέλερι κονφί, σπάλα κονφί, ντολμ

 

 

 

 

 

 

Ο δε πολυβραβευμένος Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», ήταν ο πολύτιμος συνεργάτης του σεφ της βραδιάς στη δημιουργία των έξι υψηλής αισθητικής και γαστρονομικής αξίας πιάτων, που ταξίδεψαν τους 300 τυχερούς προσκεκλημένους σε γεύσεις και αρώματα αμιγώς ελληνικά, μ’ ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό στιλ, πρωτότυπες μείξεις υλικών, αρμονικά κοντράστ βαθιάς νοστιμιάς και εκπλήξεις στο σέρβις.

Στο ballroom του «Makedonia Palace» συγκεντρώθηκαν εκπροσώποι της πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ηγεσίας της πόλης και της χώρας, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, του επιχειρείν και της δημιουργίας.

Σορμπέ ούζου Άδολο με κούμκουάτ

 

Στο ballroom του «Makedonia Palace» συγκεντρώθηκαν εκπροσώποι της πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ηγεσίας της πόλης και της χώρας, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, του επιχειρείν και της δημιουργίας.

Χτένια καρπάτσιο, κυδώνια μαριναρισμένα με μπαχαρικά,καπνιστό αβγοτάραχο

Την απονομή παρουσίασαν  ο Άκης Σακελλαρίου και η Νάντια Κοντογεώργη με ένα ανατρεπτικό, πολύ διασκεδαστικό concept, ενώ σε ρόλους-έκπληξη εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κάτια Σπερελάκη και Δημήτρης Μακαλιάς.

 

Δείτε στιγμιότυπα της βραδιάς