Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει στις 20 και 21 Ιουλίου στο Λονδίνο, το έγκριτο και δημοφιλές National Geographic Traveler θα συμμετέχει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προωθώντας την κουζίνα της πόλης στο Βρετανικό κοινό.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι η γαστρονομία έχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, θα παρουσιάσει ένα από τα master classes της ελληνικής μαγειρικής  που επιμελήθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου- Ιρλανδίας για το National Geographic Food Festival και ο Θεσσαλονικιός chef και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης με τις γαστρονομικές  του εκπλήξεις, είναι αυτός που θα “συστήσει” στους χιλιάδες Βρετανούς επισκέπτες την “Θεσσαλονίκη των γεύσεων”.

Ο Θεσσαλονικιός chef και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν «το μενού του Αριστοτέλη» , προωθώντας ταυτόχρονα τον γαστρονομικό τουρισμό της πόλης και τις δημοφιλείς περιοχές της Χαλκιδικής.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μεγάλες Βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας (είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης) της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης κ.α. ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρουν μέρος οι διεθνούς φήμης chefs  Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ