«Η καλή δουλειά και οι συνεργασίες αποδίδουν καρπούς», αναφέρει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη για τη νέα διάκριση της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας με την κατάταξή της μεταξύ των 100 καλύτερων πόλεων παγκοσμίως, για να δοκιμάσει κανείς τοπικές γεύσεις. 

Σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Καραγιάννη επισημαίνει: «’Ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο, φάτε τοπικά’ μας λέει το «Taste Atlas» και κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου, για να δοκιμάσει κανείς την παραδοσιακή και τοπική κουζίνα.Και μπορεί η πόλη μας να μην έχει αστέρια Michelin, έχει όμως εκπληκτικούς σεφ και δημιουργικούς επιχειρηματίες, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα αρώματα και τις αυθεντικές γεύσεις της πόλης. Η καλή δουλειά και οι συνεργασίες αποδίδουν καρπούς. Το ‘Taste Atlas’ ένας παγκόσμιος άτλας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων που καταλογογραφεί και αξιολογεί χιλιάδες πιάτα, γεύσεις και αρώματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Το Taste Atlas μάλιστα προτείνει μπουγάτσα, γύρο, κουλούρι Θεσσαλονίκης, σπανακόπιτα, αλλά και τρίγωνα Πανοράματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.