Η πόλη που έχει αγαπήσει τον καφέ όσο καμία άλλη, που πίνει καφέ για να ζήσει τη στιγμή με φίλους, συζητήσεις, βόλτες και όχι απλώς για την πρόσληψη καφεΐνης. Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι αφού δίνουμε τόσο χρόνο στον εαυτό μας σε συνδυασμό με τον καφέ, δε θα έπρεπε να μάθουμε λίγα περισσότερα για τον καφέ που έρχεται–κυριολεκτικά- μέχρι την πόρτα μας; Τι θα συνέβαινε αν το επόμενο φλιτζάνι δεν ήταν απλώς ένας ακόμη καφές αλλά μια γουλιά με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και γνώσεις;

Γνωρίζατε ότι ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα, μετά το νερό; Μπορείτε να φανταστείτε πόσοι καφέδες σερβίρονται κάθε δευτερόλεπτο σε όλον τον πλανήτη; Είναι εντυπωσιακό. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον πολλές φορές μας φαίνεται δύσκολο να ξεχωρίσουμε μονοποικιλίες, blends, γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά. Νιώθουμε πολλές φορές ότι αυτά είναι μόνο για τους πολύ μυημένους.

Μα ποιος είπε ότι θα πρέπει να γίνουμε όλοι coffee experts; Σε καμία περίπτωση. Μπορούμε όμως να εξερευνήσουμε νέες και διαφορετικές γεύσεις με την καθοδήγηση ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό. Ποιοι είναι αυτοί; Οι barista, οι άνθρωποι που φροντίζουν να παρασκευάζουν τον καφέ μας καθημερινά με τη σωστή τεχνική, αγάπη και μεράκι.

Μια νέα εμπειρία σε περιμένει στα Coffee Island

Αυτό μου συμβαίνει πάντα σ’ ένα κατάστημα Coffee Island. Μπορώ να ζητήσω τον καφέ, όπως μου αρέσει αλλά και να αφήσω τον barista να μου προτείνει ένα νέο Single Estate ή Microfarm καφέ. Και για να παρασκευάσω τον καφέ μου στο σπίτι αναζητώ τις επιλογές που έχω στο καφεκοπτείο, όπου η ποικιλία είναι μεγάλη. Συμβουλεύομαι τους barista για τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά και μπορώ να επιλέξω εκείνη τη στιγμή ανάμεσα στα είδη καφέ (espresso, φίλτρου, ελληνικός, στιγμιαίος, κάψουλες espresso) που θα πάρω σε ειδική συσκευασία για να απολαύσω. Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του καφέ θα το κάνουμε. Θα πάμε στην Αιθιοπία, την Κολομβία, τη Νικαράγουα, την Ινδία, το Ελ Σαλβαδόρ για να απολαύσουμε αρώματα και γεύσεις στο φλιτζάνι μας.

Direct Trade: μακροχρόνιες συνεργασίες με τους παραγωγούς

Τι είναι το Direct Trade των Coffee Island; Πρόκειται για την άμεση συνεργασία με παραγωγούς καφέ είτε μεμονωμένους είτε με συνεταιρισμούς ώστε να προκύψουν βιώσιμες και μακροχρόνιες συνεργασίες, με αλληλοσεβασμό ώστε και τα Coffee Island αλλά και εμείς ως καταναλωτές να είμαστε σίγουροι ότι ο καφές που καταλήγει στο φλιτζάνι μας είναι προϊόν με ελεγχόμενο τρόπο συγκομιδής και επεξεργασίας χωρίς «σκιές» και με οφέλη για τις κοινότητες των παραγωγών.

Επίσης, στα κατάστημα Coffee Island μπορείς να βρεις χρηστικά καφέ και να γίνεις ένας Proud Maker, απολαμβάνοντας τον καφέ διαφορετικά από ό,τι έχεις συνηθίσει. Εγώ θέλω να πειραματιστώ, εκτός από τις γεύσεις και τα αρώματα και με την εκχύλιση για παράδειγμα. Έτσι, όταν βρίσκομαι στο καφεκοπτείο ενός καταστήματος Coffee Island συμβουλεύομαι τους barista, ώστε ο βαθμός άλεσης του καφέ να ταιριάζει στη μέθοδο εκχύλισης που θα επιλέξω. Επιπλέον, στο Youtube ή στο coffeeisland.gr μπορώ να βρω video για το πως θα παρασκευάσω τον αγαπημένο μου καφέ στο σπίτι, στο γραφείο ή στις διακοπές μου.

Ο καφές πολλές φορές, τόσο το πρωί όσο και σ’ ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα, θέλει και το συνοδευτικό του. Αφού δώσετε την παραγγελία του καφέ σας, δείτε τις αλμυρές και γλυκές επιλογές που έχετε για δυνατό ξεκίνημα της ημέρας ή περισσότερη ενέργεια αργότερα. Φυσικά, όλες οι προτάσεις των snacks δε θα μπορούσαν να μη συμφωνούν με τον ίδιο ποιοτικό χαρακτήρα που ισχύει για τον καφέ και τα ροφήματα συνολικά.

Η νέα κουλτούρα του καφέ είναι εδώ και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ, όπως δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα φανταστεί. Τα Coffee Island προσπαθούν, αυτό είναι σίγουρο, να απολαμβάνουμε τον καφέ μας κάθε φορά που επιλέγουμε να πιούμε το αγαπημένο μας ρόφημα και όχι να βλέπουμε αυτή μας την κίνηση ως κάτι πρόχειρο. Μάλιστα, δύο νέοι τρόποι, μας διευκολύνουν ακόμη περισσότερο. Ο ένας είναι το “Skip the Line” μέσω του My Coffee Island APP+WEB, όπου κάνεις την παραγγελία σου επιλέγοντας την ώρα και το κατάστημα από όπου θα την παραλάβεις και ο άλλος είναι το “Coffee Mates”, που σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις ένα ρόφημα ή σνακ ή προϊόντα από το καφεκοπτείο μαζί με το μήνυμά σου σ’ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο για να του φτιάξεις τη μέρα με μια έκπληξη ή γιατί είστε μακριά και θέλεις να του κάνεις ένα δώρο.

Στην ερώτηση: καφέ; Η απάντηση είναι: Ναι, Coffee Island!

 

Coffee Island

Info

Website: coffeeisland.gr

Facebook: Coffee Island

Instagram: coffee_island_official

YouTube: Coffee Island