Μέσα από την ομιλία του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε από καρδίας του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις σημαντικότατες δωρεές του και τις κομβικού χαρακτήρα δράσεις του στην υγεία.

«Η έμπρακτη ενίσχυση της δημόσιας υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Διότι είναι μια κίνηση με υψηλό κοινωνικό αλλά και εθνικό συμβολισμό. Και αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου. Ένα μέλλον που πλέον είναι και πάλι στα χέρια μας», δήλωσε  κατά τη χτεσινή τελετή ο πρωθυπουργός της χώρας.

Με τη χτεσινή τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, υπεγράφη ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια Υγεία.

Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη

Μέρος του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία θα διατεθεί για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει το σύνολο των αναγκών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.


Διαβάστε ακόμα: Σε ποια περιοχή θα ανεγερθεί το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης


Εκτός αυτού, ένα άλλο κομμάτι της δωρεάς αυτής θα διατεθούν για  10 γραμμικούς επιταχυντές στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, όσον αφορά την ενίσχυση και τις δράσεις του για την ενίσχυση της δημοσίας Υγείας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε τυχεροί και πολύ περήφανοι να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε για πιο αποτελεσματική δημόσια υγεία, για πιο ανθρώπινη κοινωνία»

Να σημειωθεί πως όλα τα νέα νοσοκομεία που θα αναγερθούν στη χώρα, θα έχουν την «υπογραφή» του, διεθνούς αναγνωρισιμότητας, αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.