Κατασκευάσαμε που λες μια μικρή ενότητα, τόση δα, για όλες εκείνες τις γωνιές της πόλης, που παραμένουν κρυμμένες, μα αξίζουν μια ματιά σου. Γιατί κάποιος, κάπου, κάπως, κάποτε, έφτιαξε κάτι ιδιαίτερο. Και είναι κρίμα, αλήθεια, να μην βρεθεί μπροστά στα μάτια σου.

Το ομορφότερο βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης

Στην Θεσσαλονίκη, μόλις, άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο-καφέ-κόσμημα, που αλλού, στην Άνω Πόλη, πίσω ακριβώς από τα τείχη. Το λένε Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες και είναι ένα δημιούργημα του Loopo Studio.

Φωτογραφίες, Jannis Tomtsis

Η ανάρτηση του «ανοίγματος»:

Σήμερα είναι η μέρα.
Και σήμερα που ανοίγουμε τις πόρτες μας, λέμε να μη μιλήσουμε για εμάς αλλά για τους ανθρώπους που μας βοήθησαν τα μέγιστα στην όλη προσπάθεια και συνεχίζουν να μας βοηθούν ακόμα και τώρα που, θεωρητικά, η δουλειά τους έχει τελειώσει.
Η συνεργασία με τους Loopo Studio έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο του έχω-έναν-γνωστό-που-κάνει-καλά-τη-δουλειά.
Κι ενώ αυτές οι πρακτικές, συνήθως, θέλουν χρόνο για να δείξουν αν η επιλογή ήταν σωστή, εδώ βρεθήκαμε μπροστά σε ανθρώπους που ήξεραν τον τρόπο να κάνουν εικόνα και χρώμα τις θολές μας ιδέες άμεσα.
Που έφτιαξαν γωνίες και καμπύλες σε πράγματα που στο κεφάλι μας μέσα ήταν ασχημάτιστα.
Που είχαν την πρόθεση, το κουράγιο και την υπομονή να περπατήσουν αρκετά χιλιόμετρα προς το δικό μας δρόμο για να συναντηθούμε στο σταυροδρόμι που μας περίμενε αυτό που ονειρευτήκαμε αλλά δεν μπορούσαμε ακόμα να το συλλαβίσουμε.
Οι Loopo Studio μας έδειξαν το αλφάβητο.
Μέσα στους χώρους μας ταξιδεύουν οι ανάσες τους, οι ιδέες τους και οι σκιές τους έχουν αφήσει το αποτύπωμα σε κάθε έπιπλο και τοίχο.
Ένα καλοδεχούμενο στοίχειωμα θα έλεγα.
Κι ένα ευχαριστώ. Κλισεδιάρικο και χορταστικό και μέσα από την καρδιά.
ΥΓ. όλες οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών κλικ του Jannis Tomtsis.

Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες

Στεργίου Πολυδώρου 61, Άνω Πόλη
2314.070554
Facebook
Instagram

*Τη Δευτέρα, το βιβλιοπωλείο είναι κλειστό