Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Τέρενς Μάλικ πραγματοποιεί μία επιστροφή στη φόρμα του με μία αποκαλυπτική ταινία για τη ζωή ενός αληθινού αγωνιστή στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αρνούμενος να πάρει το μέρος των Ναζί.

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φραντς Γιεγκερστέτερ και πρωταγωνιστούν οι Όγκαστ Ντιλ και Βάλερι Πάχνερ.

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Φραντς Γιεγκερστέτερ (Όγκαστ Ντιλ), ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιεγκερστέτερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Βάλερι Πάχνερ). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή. Η επιστροφή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ σε μία απίστευτης ομορφιάς δραματική ταινία και με τον Μπρούνο Γκαντς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη.

 

Η ταινία «Μία Κρυφή Ζωή» (A Hidden Life) έρχεται στις 13 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους, σε διανομή της ODEON.