Αυτή η συνταγή αναδεικνύει το ιταλικό μεγαλείο της μαγειρικής απλότητας, πασπαλισμένο με λίγη χρυσόσκονη από Χόλιγουντ. Την ετοιμάζει η Γούπι Γκόλντμπεργκ, παρέα με τον διάσημο σεφ και σύντροφο της Κέιτι Χολμς, Εμίλιο Βιτόλο.«Δεν έχω ιδιαίτερες ικανότητες στο κόψιμο», αναφέρει η διάσημη Γούπι Γκόλντμπεργκ, που μπήκε πριν από λίγες ημέρες στο ιταλικό εστιατόριο Emilio’s Ballato, προκειμένου να φτιάξει με τα χεράκια της το αγαπημένο της πιάτο. Σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο.

Η μαγειρική δεινότητα της Γούπι Γκόλντμπεργκ

Μπορεί η αγαπημένη ηθοποιός να ισχυρίζεται πως δεν διαθέτει μαγειρική δεινότητα, ωστόσο πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Η ακατάλληλη οικοδέσποινα: Το κάνω με τον τρόπο μου, οπότε μπορείς κι εσύ!», όπου δίνει τις γνώσεις της για ένα σπιτικό, οικογενειακό τραπέζι.

«Μεγάλωσα σε μια εποχή που οι οικογένειες έτρωγαν μαζί, οπότε ήταν απαραίτητο να γνωρίζεις πώς να στήσεις ένα τραπέζι», λέει στο περιοδικό «Instyle», που την ακολουθεί στην προσπάθειά της να μαγειρέψει την αγαπημένη της μακαρονάδα.

Με τη βοήθεια του σεφ Εμίλιο Βιτόλο, συντρόφου της Κέιτι Χολμς

Βοηθός της στην προσπάθειά της είναι ο γνωστός σεφ Εμίλιο Βιτόλο, ο οποίος της δίνει τα μυστικά. Ο 33χρονος έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ τελευταία, καθώς είναι η νέα σχέση της Κέιτι Χολμς.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emilio Vitolo (@emiliovitolo)

«Θέλουμε το σκόρδο να ξανθίσει ελαφρά. Αν το παραψήσουμε, θα χαλάσουμε όλο το πιάτο», αποκαλύπτει ο σεφ. Η Γκόλντμπεργκ από την πλευρά της παρατηρεί πως αυτό είναι το μαγικό με ένα απλό πιάτο. «Αν το μαγειρέψεις καλά, η γεύση του είναι εξαίσια».

Υλικά
Αλάτι
½ κιλό σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 γενναιόδωρη χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
Παρμιτζιάνο-Ρετζιάνο τριμμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μέτρια κατσαρόλα με μια κουταλιά αλάτι. Καλό είναι να προσθέσουμε το αλάτι αφού αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
Προσθέτουμε το σπαγγέτι και βράζουμε στον μισό χρόνο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε μια κουτάλα από το νερό του βρασμού και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας βαθύ τηγάνι για να χωρά τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και σοτάρουμε ώστε να ξανθύνει ελαφρά. Συμπληρώνουμε τον μαϊντανό, το μπούκοβο, μια πρέζα αλάτι και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε το σπαγγέτι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να πιουν τα υγρά.
Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: iefimerida.gr