Η Σταχτοπούτα ή όπως διαφορετικά λέγεται «το τρόπαιο της καλοσύνης», είναι μια διαχρονική ιστορία που αφορά στη νίκη του καλού εναντίον του κακού.

Η διάσημη κωμική όπερα του G. Rossini στις αρχές του 19ου αιώνα καθώς και το μετέπειτα μπαλέτο σε μουσική Prokofiev, έκαναν διάσημο τον τίτλο «Σταχτοπούτα» σε όλον τον κόσμο.

Κάθε παιδί αλλά και κάθε ενήλικας έστω και μια φορά στη ζωή του έχει ακούσει ή δει αυτή την ιστορία, ενώ το διάσημο «γοβάκι» αποτέλεσε συνώνυμο της καλής μοίρας και τύχης.

Το διάσημο μπαλέτο Cracovia Danza φέρνει κοντά στο νεαρό κοινό την αρχική εκδοχή της ιστορίας του παραμυθιού, όπως αυτή γράφτηκε από τον Charles Perrault. Οι χορευτές χρησιμοποιώντας στυλ χορού Demi-classic σε συνδυασμό με στοιχεία Κάτακτερ μεταφέρουν το κοινό στην εποχή του ευρωπαϊκού μπαλέτου κατά τον 19ο αιώνα και της παλαιότερης εποχής. Ο χαρακτηριστικός τρόπος που οι χορευτές παίζουν επί σκηνής, χρωματίζει  με κωμικό τρόπο τους ήρωες της ιστορίας που ενσαρκώνονται από αυτούς μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ολόκληρη η παράσταση είναι σε μουσική Gioachino Rossini χρησιμοποιώντας αυτούσια μέρη του έργου του «Σταχτοπούτα» καθώς και άλλες δικές του διάσημες συνθέσεις.

Πανέμορφα και πολύχρωμα κοστούμια έχουν σχεδιάσει η Elżbiety Wójtowicz-Gularowskiej και η Bożena Pędziwiatr μεταφέρνοντας μας τον κόσμο του θεάτρου και δίνοντας ζωή στο γνωστό σε όλους παραμύθι.

Η πρεμιέρα του έργου που δημιουργήθηκε από το μπαλετο Cracovia Danza απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους, ωστόσο αναμφίβολα κάθε ενήλικας που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα μεταφερθεί με αυχαρίστηση σε έναν παραμυθένιο κόσμο και θα θυμηθεί την ιστορία από το διάσημο «γοβάκι» το οποίο τελικά ανέτρεψε την μοίρα.

 

Συντελεστές
Μουσική: Gioachino Rossini
Χορογραφία: Dariusz Brojek
Σκηνογραφία: Krzysztof Antkowiak
Κοστούμια: Elżbieta Wójtowicz- Gularowska, Bożena Pędziwiatr
Χορευτές:
Nikoleta Giankaki / Ελλάδα
Georgi Andrzejczenko / Λευκορωσία
Marta Yildiz / Πολωνία
Maxim Berko / Λευκορωσία
Ewelina Keller / Πολωνία
Zuzanna Ruta /Πολωνία
Małgorzata Nabrzeska / Πολωνία
Anna Szklener / Πολωνία
Michał Kępka / Πολωνία
Filip Świeczkowski / Πολωνία

 

info
Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον, Βασ. Όλγας 150
Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 17:00
Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 12:00 & στις 17:00
Εισιτήρια: viva.gr

από έως
ical Google outlook #WINTER 2023_ Παραστάσεις