Η ψυχική υγεία μας έχει επηρεαστεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι τους φοβίζει η αβεβαιότητα για το μέλλον. Η χαμηλή παραγωγικότητα και το αυξημένο στρες κυριαρχούν. Μην αφήνετε τα προβλήματά σας να χρονίζουν και απευθυνθείτε σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, για να βρείτε την άκρη του νήματος και να οδηγηθείτε στο φως. Η ψυχολόγος Δριβάκου Δέσποινα είναι ο άνθρωπος σας και θα την γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Δέσποινα Δριβάκου είναι ψυχολόγος και έχει εξειδικευτεί στην οικογενειακή/συστημική θεραπεία. Αποφοίτησε από το Α.Π.Θ., έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιατρική σχολή του αντίστοιχου πανεπιστημίου στην μεθοδολογία της ιατρικής έρευνας και κοινωνικής ιατρικής και σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. Είναι πιστοποιημένη life coach και εκπαιδευμένη στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP), καθώς και πιστοποιημένη σύμβουλος γάμου και ζευγαριών, με εκπαίδευση στο EFT Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας (μέλος –ICEEFT ) και στο Developmental model – ( Couple institute USA). Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από τα θέματα μητέρας και παιδιού, καθώς και της οικογενειακής ψυχολογίας. Κάνει συνεχείς εκπαιδεύσεις σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις (CRM, συμβολόδραμα) και στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), συμμετέχει εντατικά σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει τακτική παρουσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της πόλης. Κάθε Τετάρτη στις 14:30 εμφανίζεται στην εκπομπή ΤΑΛΕΜΕ του Βεργίνα Τηλεόραση.

Έχει πλούσια κοινωνική δράση, είναι μέλος σε πολλούς κοινωνικούς φορείς, όπως Διεθνής Διαφάνεια, Μέλισσα, ΣΕΒΕ- Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, μέλος Ελληνικού Δικτύου EFT – EFT Greek Network κ.α. και μέλος της ψυχολογικής εταιρείας ΕΛΨΕ. Το 2011 ίδρυσε τον φορέα ΕΠ7Α, που έχει ως σκοπό την προαγωγή υγείας και την πρωτογενή πρόληψη, κάνοντας πολλές καμπάνιες υγείας, με δωρεάν ενημέρωση του κοινού. Έχει εργαστεί στον τομέα της απεξάρτησης και στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας. Στην ιδιωτική πρακτική εργάζεται με οικογένειες, ζευγάρια, εφήβους και παιδιά.

Οι τομείς στους οποίους ειδικεύεται

Μέσα από την πολυετή εμπειρία της στον χώρο είναι εκεί για να αξιολογήσει και να αντιμετωπίσει συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις των ατόμων που την εμπιστεύονται.

Συγκεκριμένα, προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και εξ’ αποστάσεως κατόπιν συνεννόησης:

 • Θεραπεία ζεύγους
 • Σύμβουλος γάμου
 • Coaching εφήβων
 • Life coaching-NLP
 • Συμβουλευτική γονέων-παιδιών
 • Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας-ΔΕΠΥ
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Διαχείριση κρίσεων-άγχους-κατάθλιψης
 • Επεισόδια πανικού
 • Διατροφικές διαταραχές
 • Parenting coaching
 • Εξαρτήσεις
 • Ψυχολογική στήριξη ατόμων με χρόνια νόσο και του οικογενειακού περιβάλλοντος
 • Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης

Οι συνεδρίες διαρκούν εξήντα λεπτά και κοστίζουν 50 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η ψυχολόγος Δέσποινα Δριβάκου διενεργεί το ΤΕΣΤ Αξιολόγησης του Δείκτη Νοημοσύνης στα παιδιά σας, γνωστό ως WISC-III. Το εν λόγω τεστ αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας διαγνωστικό εργαλείο, που συνεισφέρει αποτελεσματικά στην αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, νοητικής καθυστέρησης, προβλημάτων αναπτυξιακού τύπου ή προβλημάτων προσαρμογής και κοινωνικοποίησης. Το κόστος του ανέρχεται στα 150 ευρώ και για τους αναγνώστες του biscotto στα 100 ευρώ.

Ακολουθήστε τη στα Social Media

Στη σελίδα Δριβάκου Δέσποινα -Ψυχολόγος/ Οικογενειακή Θεραπεύτρια στο Facebook θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα ψυχολογίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, αλλά και στο site της χρήσιμα άρθρα πάνω σε θέματα που απασχολούν όλους μας στην καθημερινή μας ζωή.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Εγνατίας 116