Ετοιμάσου να ζήσεις την IMAX εμπειρία στα CINEPLEXX @ ΟneSalonica:
Την πιο καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία στον κόσμο!

H IMAX, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών, που  προσφέρει απίστευτες δυνατότητες  στους κινηματογραφιστές  και ένα τέλειο αποτέλεσμα στο θεατή – ο οποίος απολαμβάνει στο μέγιστο την ταινία, ξεχνώντας ότι βρίσκεται  σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Από 14 Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη επανάσταση στο σινεμά ξεκινάει στον πολυκινηματογράφο CINEPLEXX.

Η τεχνολογία πίσω από την εμπειρία IMAX

Ολοένα και περισσότεροι κορυφαίοι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν τις ψηφιακές κάμερες ΙΜΑΧ για να γυρίσουν τις ταινίες τους. Είναι οι υψηλότερης ανάλυσης κάμερες στον κόσμο και αποδίδουν την εικόνα σε δεκαπλάσια ανάλυση  από ότι αν η λήψη γινόταν με 35mm, επιτρέποντας στους θεατές να δουν περίπου μέχρι και 40% μεγαλύτερη εικόνα με πρωτοφανή ευκρίνεια, διαύγεια και χρωματική πληρότητα, για μια αληθινά καθηλωτική εμπειρία.

Η ΙΜΑΧ ξοδεύει ώρες, εβδομάδες και μήνες στα γυρίσματα και στην αίθουσα του μοντάζ με τον σκηνοθέτη και την ομάδα τεχνικών κάθε ταινίας , σχεδιάζοντας τα πλάνα, ρεμιξάροντας τον ήχο, κάνοντας ατελείωτες προσαρμογές, με επεξεργασία της αντίθεσης, της φωτεινότητας κι εκατοντάδων άλλων λεπτομερειών σχεδόν σε κάθε πλάνο.

Η διαδικασία IMAX’s DigitalRe-Mastering  (IMAXDMR®) βελτιώνει στο μέγιστο βαθμό την εικόνα και τον ήχο της ταινίας, δημιουργώντας μια οπτική εμπειρία τόσο αληθινή που θα σας κόψει την ανάσα είτε είναι 2D, είτε είναι 3D.

Η ΙΜΑΧ προχωράει την 3D τεχνολογία  πιο πέρα,  με επαναστατικά συστήματα προβολής που αποδίδουν τις εικόνες 3D με απαράμιλλη φωτεινότητα και διαύγεια, σε αντίθεση με κάθε άλλη 3D τεχνολογία που είναι σήμερα διαθέσιμη.

Η ΙΜΑΧ εκμεταλλεύεται πλήρως το μοναδικό ηχητικό σύστημα ώστε να αποδώσει έναν laser ήχο που δεν ακούς απλά, αλλά νιώθεις!Ο θεατής δεν βλέπει απλώς μια ταινία. Την αισθάνεται, τη βιώνει στο πετσί του.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες IMAX είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε ο θεατής να τοποθετείται μέσα στη δράση και την εξέλιξη της ταινίας.

Η εμφανής διαφορά σε μια αίθουσα ΙΜΑΧ είναι η τεράστια οθόνη. Κυριολεκτικά απλώνεται από το πάτωμα στο ταβάνι και από τοίχο σε τοίχο. Η οθόνη δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη, είναι διαμορφωμένη διαφορετικά· όχι μόνον ευρύτερη, αλλά και ψηλότερη και έχοντας καμπύλη: Κατασκευή η οποία επιτρέπει να έχεις τέλεια οπτική από όποιο σημείο και αν κάθεσαι.  Το ίδιο το υλικό της οθόνης είναι επίσης διαφορετικό, περισσότερο αντανακλαστικό και φωτεινό.

Η αρχιτεκτονική της αίθουσας έχει προσαρμοστεί με καλύτερη ηχομόνωση και την πιο αποτελεσματική τοποθέτηση των ηχείων.Η ΙΜΑΧ  χρησιμοποιεί μικρόφωνα μόνιμα τοποθετημένα ώστε να ελέγχει και να συντονίζει συνεχώς τα κανάλια των ηχείων της,  ώστε ο ήχος να διανέμεται με όμοια ένταση όπου κι αν κάθεσαι στην αίθουσα.

Ολοκληρώνοντας, υπάρχει και ο σχεδιασμός της αίθουσας, που αφορά  στο σχήμα της και στον τρόπο τοποθέτησης των καθισμάτων. Οι τυπικές αίθουσες αναπτύσσονται σε μάκρος ενώ παράλληλα είναι στενές, ώστε να χωρέσουν περισσότερους θεατές, με την οθόνη τοποθετημένη στο τέλος της αίθουσας. Το χαρακτηριστικό σχήμα της αίθουσας ΙΜΑΧ είναι σχεδιασμένο να φέρει το κοινό όχι μόνον πιο κοντά στην οθόνη αλλά και σε καλύτερη τοποθέτηση σε σχέση με αυτήν. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρως πανοραμική θέα που γεμίζει την περιφερειακή όραση περισσότερο από κάθε άλλη κινηματογραφική εμπειρία και δίνει την αίσθηση ότι είσαι μέρος της δράσης.

Όταν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται, το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που ξεχνάς ότι είσαι σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Με την τεχνολογία ΙΜΑΧ,  απολαμβάνεις  την πιο καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία στον κόσμο!

IMAX. ΜΟΝΟ ΣΤΑ CINEPLEXX. Στο εμπορικό κέντρο OneSalonica (Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34, Θεσσαλονίκη).

 

www.cineplexx.gr

ΙΜΑΧ: ΜΟΝΟ ΣΤΑ CINEPLEXX!

Σου είπαμε ότι η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα, κι αναρωτιόσουν τι εννοούμε. Σου είπαμε ότι ο Κινηματογράφος στην Ελλάδα αλλάζει για πάντα, κι αναρωτιόσουν αν σοβαρολογούμε.Η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα. Ο Κινηματογράφος στην Ελλάδα αλλάζει για πάντα. Από 14 Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη επανάσταση στο σινεμά ξεκινάει στον πολυκινηματογράφο CINEPLEXX:IMAX. Η πιο Μεγαλειώδης Κινηματογραφική Εμπειρία στον Πλανήτη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φτάνει και στη Χώρα μας.Δεν είναι απλά μια αίθουσα…… είναι ο καλύτερος τρόπος να βιώσεις μια ταινία…… είναι ο τρόπος που οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες του κόσμου θέλουν να βλέπεις τις ταινίες τους…… είναι το μέρος που όχι μόνο θα έχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα…… και τον πιο πολυδιάστατο ήχο που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους…… αλλά είναι και η οθόνη στην οποία θα δεις πιο πολλά από ποτέ: Με ολοένα και περισσότερους κινηματογραφιστές να χρησιμοποιούν κάμερες IMAX για να γυρίσουν τις ταινίες τους, έχεις μέχρι και 40% περισσότερη εικόνα απ' ό,τι θα είχες οπουδήποτε αλλού.Δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό επίτευγμα.Δεν είναι απλά η καλύτερη αίθουσα που θα επισκεφτείς.Είναι οι Ταινίες στο Έπακρο.

Gepostet von Cineplexx GR am Dienstag, 4. Dezember 2018