Ένα ακόμη biscotto workshop θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο biscotto community στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos με θέμα την προστασίας των ανηλίκων υπό το πρίσμα των υποθέσεων κακοποίησης παιδιών.

Το φρικτό έγκλημα της παιδικής κακοποίησης διογκώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός καταιγισμού ειδήσεων που αφορούν περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.
Η κακοποίηση και η παραμέληση των παιδιών, σε όλες τις μορφές της, έχει ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία. Ερευνητικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η κακοποίηση επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη, στην κοινωνική προσαρμογή, ενώ μπορεί να επιφέρει ακόμη μόνιμη αναπηρία ή και θάνατο. Μέσα από τις εισηγήσεις μας, θα επιχειρήσουμε να μιλήσουμε για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, σε όλες τις μορφές της.
Η προστασία των παιδιών επιβάλλεται να ενισχυθεί και με αυτό το πνεύμα είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια που παρουσιάζει ένα κακοποιημένο παιδί και να γνωρίζουμε σε ποιες αρμόδιες αρχές μπορούμε να απευθυνθούμε για να καταγγείλουμε εγκλήματα κακοποίησης ή απόπειρας κακοποίησης.
Για το λόγο αυτό θα περιηγηθούμε στα εγκλήματα και τις ποινές τους, στις δομές και τους μηχανισμούς προστασίας των παιδιών με τα κενά, τις ελλείψεις και τους ήδη εξαγγελθέντες στόχους για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Εισηγητές: Δρ Βίκτωρ Τσιλώνης- Δικηγόρος-Διευθύνων εταίρος δικηγορικής εταιρίας NEWLAW
Αυγή Βογιατζόγλου -Δικηγόρος-Διευθύντρια προγραμμάτων αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Intellectum
Κατερίνα Κωνσταντίνου -Παιδοψυχολόγος

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να λάβετε επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα από το biscotto.gr στον τηλεφωνικό αριθμό που θα δηλώσετε. -Εάν δεν προσέλθετε μέχρι τις 20:15 και υπάρχει πληρότητα χώρου, η θέση θα δίνεται κατά προτεραιότητα σε παρευρισκόμενους.
-Ενημερώστε μας έγκαιρα για τυχόν ακύρωση της συμμετοχής σας τηλεφωνικά στο 2310253878. -Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την επιβεβαίωση των κρατήσεων.
-Απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς επιβεβαίωση κράτησης μέσω τηλεφωνήματος ΔΕΝ σας εξασφαλίζει θέση, εκτός και αν προκύψουν κενά την ημέρα και ώρα προσέλευσης.
Στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση και συνεργασία σας.

Ιnfo
biscotto community (Mediterranean Cosmos)
Τρίτη 22 Νοεμβρίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
*Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Η προστασία των ανηλίκων υπό το πρίσμα των υποθέσεων κακοποίησης παιδιών: Νομικές, Ηθικές, Κοινωνικές και Ψυχολογικές προεκτάσεις: Φόρμα Συμμετοχής


Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αριθμός Ατόμων*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.