Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
Σενάριο: Τσάρλι Γουότστελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτς
Πρωταγωνιστούν: Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόπερ Γκρέις, Κόρεϊ Χόκινς, Λόρα Χάριερ, Ράιαν Έγκολντ, Τζάσπαρ Πεκόνεν, Άσλεϊ Άτκινσον.
Διάρκεια: 135′

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη Σπάικ Λι έρχεται η απίστευτη πραγματική ιστορία ενός Αμερικανού ήρωα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μιας εποχής ιδιαίτερων κοινωνικών αναταραχών μαίνεται ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ρον Στάλγουορθ (Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον) γίνεται ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός αστυνομικός στο τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, αλλά η άφιξή του γίνεται δεκτή με σκεπτικισμό από τους συναδέλφους του και εκδηλώνεται ανοιχτά εχθρική διάθεση απέναντί του. Χωρίς να πτοείται, ο Στάλγουορθ καταφέρνει και αποκτά όνομα κάνοντας τη διαφορά στην κοινότητά του. Με θάρρος ξεκινά μια δύσκολη αποστολή: να μπει στους κόλπους της Κου Κλουξ Κλαν και να την ξεσκεπάσει. Προσποιούμενος πως είναι ρατσιστής εξτριμιστής, ο Στάλγουορθ επικοινωνεί με την ομάδα και σύντομα γίνεται μέλος του πλέον υψηλού ιεραρχικά κύκλου της. Κατορθώνει και δημιουργεί και φιλική σχέση με το Μεγάλο Σοφό της Κουξ Κλουξ Κλαν, τον Ντέιβιντ Ντιούκ (Τόπερ Γκρέις) που εκτιμά την αφοσίωσή του στην προαγωγή της Λευκής Αμερικής. Ενώ η μυστική έρευνα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, ο συνεργάτης του Στάλγουορθ, ο Φλιπ Ζίμερμαν (Άνταμ Ντράιβερ) υποδύεται τον Ρον στις προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη της ομάδας μίσους, αποκτώντας από μέσα ενημέρωση για τα φονικά σχέδιά της. Μαζί, ο Στάλγουορθ και ο Ζίμερμαν κατορθώνουν να διαλύσουν την οργάνωση, της οποίας η πραγματική πρόθεση είναι να μεταδώσουν όλο και ευρύτερα τη βίαιη ρητορική της. Σε παραγωγή της ομάδας που υπέγραφε και το βραβευμένο με Όσκαρ «Τρέξε!» «Η Παρείσφρηση, BlackkKlansman» αποτυπώνει ανάγλυφα την αληθινή ιστορία των εντάσεων που υπήρχαν στις φυλετικές σχέσεις στη δεκαετία του ’70 στην Αμερική πράγμα που έχει πολλές ομοιότητες με τη σημερινή εποχή.

 

 

Προβάλλεται στη Θεσσαλονίκη (27/9-3/10)

Cineplexx One Salonica Αίθουσα 5 (Dolby Digital – DTS)
Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 – Tηλ. 2310515351
20.15 – 22.50

Ελληνίς 1 (Θερινός)
Λεωφόρος Στρατού (δίπλα στο Βελλίδειο) – Tηλ. 2310 292304
21.45

Ολύμπιον 1 (Dolby Digital – DTS)
Πλατεία Αριστοτέλους 10 – Tηλ. 2310 378404
18.30 – 21.15

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ biscotto MEMBERS CARD

biscotto members card
έκπτωση-παροχή

  • Ελληνίς 1
    Αρχική τιμή εισιτηρίου: 8€
    Tιμή με έκπτωση για biscotto members: 5€.
    Ισχύει αποκλειστικά για 2 άτομα (2 άτομα παίρνουν από 2 εισιτήρια των 5€) από Δευτέρα έως Κυριακή με την επίδειξη της κάρτας κατά την αγορά του εισιτηρίου.
5€