Αν θέλεις να συνδυάσεις την απόλαυση του καλύτερου μπασκετικού ντοκιμαντέρ με κάτι που έχει γεύση ‘Τζορντανική’, τότε μείνε μαζί μας. Θα ασχοληθούμε με το trademark μπέργκερ που λάνσαρε ο Μάικλ Τζόρνταν το 1991, με τη συνεργασία γνωστής αλυσίδας fast-food, αλλά θα το κάνουμε πιο απλό, πιο υγιεινό και κυρίως για εσάς τους φίλους μας που κάνετε τώρα τα πρώτα μαγειρικά βήματα, θα το κάνουμε πιο εύκολο.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ladysincere (@ladysincere)

Σάλτσα: Τα υλικά που χρειάζεσαι

Ας ξεκινήσουμε από ένα βασικό στοιχείο. Η αυθεντική σάλτσα ‘McJordan BBQ Sauce’ δεν υπάρχει πια στο εμπόριο και η τελευταία συσκευασία της πωλήθηκε το 2017 (έχοντας λήξει από το 1992) σε δημοπρασία για αστρονομικό ποσό. Οπότε, αναγκαστικά θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε αυτήν τη σάλτσα που επιχείρησε να φτιάξει συντάκτης του UPROXX, που πλησιάζει αρκετά το γευστικό αποτέλεσμα της original. Θα χρειαστούμε:

  • Μια κονσέρβα πελτέ ντομάτας
  • Μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • (Μια κουταλιά της σούπας μελάσα προέβλεπε η αρχική συνταγή- το παρακάμπτουμε για να μην γλυκίσει υπερβολικά)
  • Ένα σφηνοπότηρο γεμισμένο μέχρι τη μέση με μηλόξιδο
  • Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μια σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Μια κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • Μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν (εναλλακτικά, όποιον τύπο πιπεριού σας αρέσει περισσότερο)
  • Μια κουταλιά της σούπας αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ

Προσθέτετε τα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι και αφήνετε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά, με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά. Μετά το πέρας του 10λέπτου, ανοίξτε το καπάκι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Παρατηρούμε αν η σάλτσα έχει στραγγίξει τα νερά της και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη τη σάλτσα και πάμε σε αυτό που περιμένατε όλοι.

Υλικά για (1) μπέργκερ

  • Μοσχαρίσιος κιμάς, περίπου 150 γραμμάρια
  • 2 φέτες τυρί τσένταρ
  • Μισό φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πίκλα ψιλοκομμένη
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον (ζητήστε παχιές φέτες από τον χασάπη σας)
  • Μουστάρδα μέτρια καυτερή
  • 1 ψωμάκι για μπέργκερ με σουσάμι
  • Αναλατο βούτυρο
  • Αλάτι -Πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Πλάθουμε τον κιμά και ύστερα τον μορφοποιούμε με μια σπάτουλα, ώστε να πάρει στρογγυλό σχήμα τύπου ‘patty’. Προηγουμένως, μαζί με το αλατοπίπερο, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κιμά ελάχιστο μουλιασμένο ψωμί, ώστε να σας βγει πιο αφράτο. Σε τηγάνι με καυτό λάδι σωτάρετε το μπέικον για 6-10 λεπτά, ανάλογα το πόσο crunchy το θέλετε. Ψήνουμε τον κιμά μας, στη συνέχεια τα ψωμάκια (1-3 λεπτά) και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά με την εξής σειρά:

  1. Ψωμάκι α’
  2. Τυρί τσένταρ
  3. Patty
  4. Μουστάρδα
  5. Κρεμμύδια
  6. Πίκλα
  7. Μπέικον
  8. Σάλτσα
  9. Ψωμάκι β’

Και καλή όρεξη!

 

Πηγή: contra.gr