«Η Μύκονος είναι το νησί στο οποίο είχε επενδύσει παλαιότερα και ο πατέρας μου. Όταν απέκτησα το δικό μου σπίτι στη Φτελιά, εκπλήρωσα μια μεγάλη μου επιθυμία».

Σε μια κατάθεση ψυχής ο γνωστός σχεδιαστής, Λάκης Γαβαλάς, αναφέρεται στην πανέμορφη βίλα του στη Μύκονο και τις ένδοξες στιγμές που έζησε. Τα θρυλικά πάρτυ που διοργάνωνε εκεί, γρήγορα τη μετέτρεψαν στο πιο κεφάτο και αδιαμφισβήτητα glamorous meeting point για δεκάδες celebrities, billionaires και fashion icons από όλο τον κόσμο.

Η βίλα

Η γαλλική «Vogue», με τo φακό της, απαθανάτισε εντυπωσιακές εικόνες μέσα από τη βίλα, μια βίλα από τις πιο stylist και ατμοσφαιρικές της Μεσογείου. Κοιτώντας τις φωτογραφίες παρασύρεσαι σε ένα νοητό ταξίδι μέσα στους χώρους του επιβλητικού κτιρίου, ενώ για άλλους οι φωτογραφίες της βίλας ξυπνάνε μνήμες από το παρελθόν.

Σε μια ακόμα εξομολόγηση για την πολυτελή κατοικία του, ο Λάκης Γαβαλάς αναφέρει: «Είχα επιμεληθεί ο ίδιος την εσωτερική διακόσμηση με πανάκριβα αντικείμενα που μάζευα απ’ όλο τον κόσμο. Το 1992 μου μπήκε η ιδέα να διοργανώσω πάρτυ. Η πρώτη καλεσμένη μου ήταν η Αννα Βέλτσου, διάσημη και αγαπητή στο νησί. Στα πάρτυ και στα ξεφαντώματα δεν υπήρχε τουπέ παρά μόνο δίψα για διασκέδαση και αχαλίνωτα πάθη».

Η εποχή της παρακμής

Τα πάρτυ, όπως αναφέρει ο ίδιος, κράτησαν μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν και άρχισαν τα προβλήματά του με το Ελληνικό Δημόσιο. Έκτοτε το σπίτι έμεινε κλειστό για πολλά χρόνια. Έπεσε θύμα λεηλασίας από συμμορίες οι οποίες έκλεψαν ακόμη και τις ζωγραφισμένες στο χέρι αντίκες που είχε φέρει από τη Φλωρεντία.

Σήμερα

«Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε επιχειρηματίας που θέλησε να επενδύσει στο ιστορικό αυτό σπίτι, ανακαινίζοντάς το και μετατρέποντάς το σε boutique hotel. Η ανακαίνιση κράτησε αρκετούς μήνες και διεκπεραιώθηκε υπό την καθοδήγησή μου. Η εσωτερική διακόσμηση είναι εναρμονισμένη με την εποχή και επομένως πιο minimal. Το όνομα LG Mansion -Let`s Glam- ήταν δικής μου έμπνευσης και είναι απόλυτα ταυτισμένο με την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής μου, που είναι περιπετειώδης με διάθεση για χαρά και πολυτέλεια. Χαίρομαι που μετά από πολλά χρόνια θα έχω την ευκαιρία να ξανακοιμηθώ στο χτιστό κρεβάτι μου που έχει θέα από το παράθυρο όλη τη Μύκονο. Κάποτε ονειρευόμουν να βγω στη βεράντα και να κάνω βουτιά στην πισίνα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Έχω την αίσθηση ότι τώρα θα χαρώ όλα αυτά που δεν πρόλαβα να χαρώ τότε», αναφέρει με ανυπομονησία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα/ klik.gr