Κάθε χρόνο εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, μόλις κλείσουν η κουζίνα και το μπαρ και «μαζευτεί», όπως λέμε, ο χώρος του εστιατορίου, ο Βασίλης Τερζόπουλος αρχίζει και συνθέτει κομμάτι-κομμάτι τα δικά του, ιδιαίτερα, χριστουγεννιάτικα δέντρα, μεταμορφώνοντας τις επιβλητικές κολώνες του χώρου σε ένα όμορφο και γιορτινό σκηνικό. Όλα αυτά συμβαίνουν στον ΖΥΘΟ στο Ντορέ και στον ΖΥΘΟ στα Λαδάδικα.

Η διακόσμηση στον ΖΥΘΟ Ντορέ

Μάλιστα, αφιερώνει μία ολόκληρη νύχτα για κάθε δέντρο, οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε αφενός το μεράκι του και αφετέρου την έκπληξη που νιώθουν οι θαμώνες αλλά και το προσωπικό όταν από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα του χώρου αλλάζει. Συνολικά πέντε δέντρα, τρία στα Λαδάδικα και δύο στο Ντορέ, δημιουργούνται από φλοιούς κορμών και κλαδιά για να στολίσουν τα δύο ιστορικά εστιατόρια. Παρ’ όλο που η διαδικασία αυτή γίνεται εδώ και τόσα χρόνια, εμείς βλέπουμε κάθε χρόνο το αποτέλεσμα με μια διαφορετική ματιά. Κάθε χρονιά είναι μοναδική, όπως και κάθε δέντρο και ο Βασίλης φροντίζει να μας το θυμίζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

 

Η διακόσμηση στον ΖΥΘΟ στα Λαδάδικα

Ο ΖΥΘΟΣ στο Ντορέ και ο ΖΥΘΟΣ στα Λαδάδικα είναι δύο εστιατόρια αναφοράς στη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης τόσο για το φαγητό τους όσο και για την ατμόσφαιρα και τη σχέση τους με τον πολιτισμό.

ΖΥΘΟΣ Λαδάδικα
ΚΑΤΟΥΝΗ 5
T: 2310540284

ΖΥΘΟΣ Ντορέ
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ 7
T: 2310279010

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ