Η cocoowa είναι μια καθαρά χειροποίητη σοκολάτα. Είναι το απόσταγμα από τις πολλές αποδράσεις και τις γευστικές μνήμες, που είχε σαν φωτογράφος ταξιδιωτικών περιοδικών για περισσότερα από είκοσι χρόνια ο Γιώργος Ζαρζώνης. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν υπακούει απαραίτητα στους κανόνες της ζαχαροπλαστικής, αλλά ακολουθεί πιστά τις ανησυχίες του ουρανίσκου. Την χαρακτηρίζει η πρωτοποριακή καινοτομία στο packaging, η έμπνευση στα υλικά, η σαφήνεια στη γεύση και κυρίως η καθαρότητα της από συντηρητικά.

Fresh chocolate 

Το μεγάλο ατού της Cocoowa είναι ότι καταφέρνει μέχρι σήμερα να είναι φρέσκια σοκόλατα. Κι αυτό γιατί όλοι οι κωδικοί της παράγονται απευθείας μετά την παραγγελία. Το μικρό εργαστήριο τολμά να φτιάχνει 12 γεύσεις χωρίς την αποθήκευση εκατοντάδων τεμαχίων, για να μπορεί ο καταναλωτής άμεσα να απολαύσει τα φυσικά υλικά που απλώνονται στη μπάρα σοκολάτας.

Σάρωσε η Cocoowa στα βραβεία Gourmet Exhibition

To 2019 στην Gourmet Exhibition η Cocoowa κατάφερε να αποσπάσει το Βραβείο Συσκευασίας για την ιδιαίτερη Σοκολάτα Movie, με ψήφους του καταναλωτικού, εμπορικού και δημοσιογραφικού κοινού, ενώ βραβεύτηκε με Χρυσό Award Καινοτομίας για τη Σοκολάτα Black Honey και με Χρυσό Award Συσκευασίας για τη Σοκολάτα Movie.

Η cocoowa δεν είδε ποτέ τη σοκολάτα σαν γλύκισμα, αλλά σαν όπλο για την διατροφή μας

Έτσι, πρόσφατα, κατέθεσε τις ανησυχίες της στο πρόγραμμα «Ερευνώ/δημιουργώ/καινοτομώ» και επιλέχτηκε για να παραδώσει στο κοινό καινοτόμα προϊόντα.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχωράει, με την «πράσινη» τεχνολογία, στη σύζευξη εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών με τη σοκολάτα.

Πέταλα κρόκου, φύλλα ελιάς, άνθη σαμπούκου, φύλλα Moringa oleifera και λυκίσκος θα εγκλωβιστούν σε μικρογαλακτώματα, προκειμένου να παραχθούν προϊόντα σοκολάτας εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες. Η δημιουργία ενός βιοδραστικού τροφίμου είναι το όραμα της cocoowa, όραμα που στηρίζει το πρόγραμμα.

 

Μάθετε περισσότερα για το Success Story και την ιστορία της Cocoowa