Σε κεντρικότατο δρόμο της Θεσσαλονίκης, στο τέρμα της Μητροπόλεως, υπάρχει μια μπουγάτσα που όμοια της δεν έχεις -κι’ ούτε πρόκειται- ξαναφάει! Μιλάμε για την ιστορική και αγαπημένη μπουγάτσα «Γιάννης» που οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουνε καλά. Πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! Κάτι, που όπως φαίνεται, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Telegraph!

Η διάκριση

Σε αφιέρωμα του, η Βρετανική Εφημερίδα Telegraph ξεχωρίζει 10 αγαπημένα πιάτα στην Ελλάδα που πρέπει οπωσδήποτε κανείς να δοκιμάσει! Ανάμεσα τους και η μπουγάτσα «Γιάννης». Ο αρθρογράφος 

Bougatsa

Warm, sweet and sticky, for most Greeks bougatsa is a filo pastry custard cream pie. If you live in Thessaloniki, the term bougatsa includes savoury pies too, filled with either kimas (minced meat) or tiri (cheese), as well as the sweet krema (custard cream) version, sprinkled with icing sugar and cinnamon. Whichever you choose, it makes a delicious start to the day, served up cut into bite-size pieces, with coffee for breakfast.

Where to try it

In Thessaloniki, Giannis is excellent and stays open till 3am, making it ideal for a late-night snack.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα του Telegraph εδώ