Η HOTELIA, η διεθνής έκθεση για τους κλάδους ξενοδοχείου, εστίασης και καφεστίασης διοργανώνεται στις 12-15 Νοεμβρίου 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τηn 31η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia . Στόχος των διοργανωτών, ΔΕΘ HELEXPO , είναι να προσφέρουν σε εκθέτες και επισκέπτες ένα εξολοκλήρου business-orientated εκθεσιακό προϊόν.

Το επαγγελματικό κοινό στο οποίο απευθύνεται απαρτίζεται από ξενοδόχους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τεχνικές εταιρίες καθώς επίσης και επαγγελματίες από τους χώρους εστίασης και καφεστίασης. Για το 2015 και προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητας της, η HOTELIA έχει χωριστεί σε 4 βασικούς τομείς: Design & Renovation (έπιπλο, διακόσμηση, φωτισμός, έπιπλο εξωτερικού χώρου, πάγκοι & επιφάνειες, μπάνιο & spa, υφάσματα & επενδύσεις, πάτωμα, πόρτα, κούφωμα) Coffee & Drinks (καφές, ποτό, κρασί, μπύρα), Technologies (υπηρεσίες τεχνολογίας, προγράμματα crm, προγράμματα ασφάλειας) και Clean & Maintain (εξοπλισμός υγιεινής και καθαρισμού). Με την παραπάνω κατηγοριοποίηση, η μοναδική έκθεση επαγγελματικού εξοπλισμού στη Β. Ελλάδα αποσκοπεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του φάσματος των επαγγελματιών αποτελώντας το συνδετικό κρίκο μεταξύ τους και στοχεύοντας στην εύρεση λύσεων και την επίτευξη επαγγελματικών συμφωνιών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή πολλών παράλληλων εκδηλώσεων που προβλέπεται να έχουν πρωτοπόρο, ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ειδική εκδήλωση DPOINT HOTEL VILLAGE, μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση ξενοδοχείων (Hall 9). Το DPOINT HOTEL VILLAGE, εκπροσωπώντας το ποιοτικό design, θα συγκεντρώσει ανώτερου σχεδιασμού προϊόντα και υλικά σε έναν ομοιόμορφο, κοινής φιλοσοφίας χώρο. αρχές. Συνεπώς, η ενότητα αυτή επιθυμεί να εξελιχθεί σε μια «γειτονιά» που θα απαρτίζεται από brands και δημιουργούς οι οποίοι, προσανατολίζονται από την κοινωνική και αισθητική πρόοδο του τρόπου που λειτουργεί η σύγχρονη φιλοξενία.

Σημείο αναφοράς για το φετινό DPOINT HOTEL VILLAGE θα είναι η παρουσίαση μιας φιλόδοξης παραγωγής (installation project) με τίτλο “GREEK HOSPITALITY DESIGN SPIRIT”, υπό την σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή). Το project “GREEK HOSPITALITY DESIGN SPIRIT” με έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο θα ταξιδεύει τον επισκέπτη, συνοδεία των τεσσάρων εποχών του χρόνου, ξεκινώντας από το Ελληνικό βουνό και καταλήγοντας στην Ελληνική θάλασσα. Ουσιαστικός σκοπός είναι να περάσει στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού το μήνυμα, ότι το Design μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στα πλαίσια βελτίωσης των υπηρεσιών φιλοξενίας μας με στόχο την αύξηση προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στον κόσμο του bartending στο Hall 12, σε έναν αναβαθμισμένο σχεδιαστικά χώρο όπου καταξιωμένοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κορυφαίοι σεφ του αλκοόλ θα ανακατεύουν και θα σερβίρουν με θεατρικές κινήσεις τις δημιουργίες τους. Το Coffee & Bar show της Hotelia θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό σκηνικό για εκπληκτικές ερμηνείες που θα εντυπωσιάσει κάθε επαγγελματία του κλάδου εστίασης.

Επίσης, καθημερινά διεθνούς φήμης διακεκριμένοι mixologist θα πραγματοποιούν σεμινάρια πάνω στο ART OF MAKING COCKTAILS ενώ διάσημοι BARISTA θα παρουσιάσουν την τέχνη του καφέ. Από την πλευρά τους, επώνυμες εταιρείες του καφέ και του ποτού θα πλαισιώσουν το χώρο με ομοιόμορφα περίπτερα ειδικής κατασκευής τα οποία θα προσδίδουν στο show έναν υψηλής αισθητικής χαρακτήρα.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί το Hotel & Restaurant Design Conference. Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης ημερίδας με θέμα το σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική ξενοδοχείων και εστιατορίων, διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου θα παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στο contract design.

Πληροφορίες HOTELIA 2015
12-15 Νοεμβρίου 2015
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
hotelia.helexpo.gr