Το Hey Joe «γεννήθηκε» με σκοπό να σας προσφέρει αυθεντικές street food επιλογές. Με ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στο εξωτερικό και γεύσεις χειροποίητες, οικίες και απολαυστικές δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για καλό και νόστιμο κρέας στη δυτική Θεσσαλονίκη!

Λίγο πριν βγει το 2022, το Hey Joe άνοιξε τις πόρτες του στη δυτική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Γιαννιτσών 103-105. Βρίσκεται σε έναν πέρασμα, όπου οι μυρωδιές του σου «σπάνε» τη μύτη από μακριά.

Αποστολή του Hey Joe είναι να μιξάρει τον αργεντίντικο τρόπο ψησίματος με την ελληνική κουζίνα μέσω των προϊόντων, των τεχνικών μαγειρικής και των γεύσεων, που μόνο αδιάφορες δε θα σου μείνουν. Αναφορικά, με τον τρόπο ψησίματος οι ψησταριές προσαρμόζονται και ανεβοκατεβαίνουν, όπως γίνεται στα streetfoodάδικα της Αργεντινής. Το Hey Joe δεν είναι ένα απλό «σαντουιτσάδικο» αλλά μία ενδιαφέρουσα street food επιλογή, που αξίζει να σταματήσεις και να δοκιμάσεις τις γεύσεις που ετοιμάζει καθημερινά για εσένα.

Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός χώρος παραπέμπουν σε ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον, ιδανικό για να αράξεις με την παρέα σου, να φάτε και να πιείτε μία παγωμένη μπύρα. Μοναστηριακά τραπέζια, μίνιμαλ διακόσμηση, σκούροι χρωματισμοί, μα πάνω απ’ όλα αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι τα πάντα μαγειρεύονται σε ανοιχτή φωτιά με κάρβουνα.

Στο Hey Joe στοχεύουν πολύ στα ποιοτικά και αγνά υλικά, ενώ όλες οι πρώτες ύλες αγοράζονται από ντόπιους μικρούς παραγωγείς και όχι από μεγάλες αλυδίσες καταστημάτων. Σκόπος, μέσω της αγάπης τους για το νέο τους εγχείρημα, είναι να στηρίζουν την τοπική κοινωνία. Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Θεόδωρος Γεωργαντάς, όπου έχει συνδυάσει την street food κουλτούρα με μία πιο «fine» εκδοχή.

Όλες οι παρασκευές ετοιμάζονται καθημερινά από τους ίδιους, ενώ τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά από νωρίς το πρωί, καθώς κάποια από τα κρέατα σιγομαγειρεύονται για ώρες, προκειμένου να είναι πιο ζουμερά και απολαυστικά. Στις αλοιφές και σε όλα τα παρασκευάσματα έχουν χρησιμοποιήσει πολλά μυρωδικά για να δώσουν περισσότερη «ένταση» στη γεύση αλλά και στην υφή. Στον κατάλογο τα πράγματα είναι απλά αλλά ταυτόχρονα περίπλοκα γιατί δε θα ξέρεις πιο να πρωτοδοκιμάσεις.

Όλα τα σάντουιτς αποτελούνται από λευκή μπαγκέτα αργής ωρίμανσης που κάθε μέρα φτάνει στο κατάστημα φρέσκια, χωρίς τηγανιτές πατάτες. Αντιθέτως, αυτό που πρωταγωνιστεί είναι το κρέας. Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις την πανσέτα που είναι περασμένη σε υγρή 24ωρη άλμη με μυρωδικά, κρεμμύδι & ντομάτα περασμένα από τη χόβολη. Δοκίμασε επίσης, το χειροποίητο μπιφτέκι αλλά και το χειροποίητο λουκάνικο χοίρου. Στις μερίδες, πάνω κάτω κυριαρχεί το ίδιο σκηνικό. Όλα τα κρέατα είναι χειροποίητα και ψήνονται στην ψησταριά. Τραγανή πανσέτα, μπιφτεκάκια, λουκάνικο και ξεροψημένο κοτόπουλο.

Μετέπειτα, θα προστεθούν στον κατάλογο και πιο ιδιαίτερες κοπές κρεάτων, πιάτα ημέρας, σούπες εποχής και μπρουσκέτες. Μη παραλείψεις να δοκιμάσεις μελιτζάνα στα κάρβουνα, ενώ για το καλωσόρισμα προσφέρουν φρυγανισμένο ψωμάκι πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι.

Συνδύασε το φαγητό σου με μία παγωμένη μπύρα, κρασί ή ρετσίνα. Μάλιστα, στο Hey Joe έχουν τη δική τους βαρελίσια μπύρα που αξίζει να δοκιμάσεις. Οι τιμές των προϊόντων είναι προσιτές και δημιουργούν καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Hey Joe | Πολυμέσα

Facebook: Hey Joe
Instagram: heyjoe_skg

Περιοχή
Γιαννιτσών 103-105, Θεσσαλονίκη
Τ. 6986829684

Ωράριο 
Δευτέρα με Σάββατο
11.00 – 18.00
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ