Φέτος, μια χρονιά τόσο δύσκολη όχι μόνο για τους ενήλικους αλλά και για πολλά παιδιά, το θέατρο Αυλαία θέλησε να ανεβάσει μια παράσταση – βάλσαμο.Γι αυτό και διάλεξε να παρουσιάσει το συγκινητικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα» σε μια θαυμάσια, μοντέρνα διασκευή του ΜάϊκΚένι.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί, κατά την τρέχουσα θεατρική περίοδο, συγχρόνως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως αποτέλεσμα μιας ασυνήθιστης συνεργασίας ανάμεσα, στη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και του θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης! Με κοινούς τους καλλιτεχνικούς συντελεστές (σκηνοθέτη, σκηνογράφο, χορογράφο, φωτιστή) και με ολόιδια σκηνικά και κοστούμια αλλά με διαφορετική διανομή για τις δύο πόλεις! Αυτή, η νέα εκδοχή της Μικρής Γοργόνας γίνεται αφορμή για τo ανέβασμα μιας παράστασης ποιητικής και σύγχρονης, με ιδιαίτερο χιούμορ και με έναν , πολύχρωμο ευφάνταστο σκηνικό κόσμο!
H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της. Κολυμπώντας μια μέρα ως την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα.

Για να μείνει κοντά του είναι πρόθυμη να απαρνηθεί τον κόσμο της και τους δικούς της, αλλά και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!
Η παράσταση- όπως κάθε παράσταση του θεάτρου Αυλαία, απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας : Στα μικρά παιδιά με το παραμυθένιο, πολύχρωμο στοιχείο της και στα μεγαλύτερα, με το βαθύτερο περιεχόμενο της ιστορίας που έχει σχέση με το αναπόφευκτο πέρασμα των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση.
Διαπραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα τα οποία είναι διαφορετικά, είτε από τη ύση είτε από τη θέση τους, ή ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς κόσμους.

info
Θέατρο Αυλαία
Από 4 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2013) στις 11:30 π μ.
Παραστάσεις για σχολεία Δευτέρα ως Παρασκευή
Τιμή εισιτηρίου για σχολεία : 7 ευρώ
Γενική είσοδος τις Κυριακές : 10 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310237700