Η Thessaloniki Walking Tours, λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφάλειας και βγαίνει ξανά στο δρόμο για καινούργιες και αγαπημένες διαδρομές!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Το ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη

Μια από τις πλέον βαθιές εκδοχές της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται σε αυτή τη μοναδική στο είδος της διαδρομή με την πυκνή αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου. Από το Γεντί Κουλέ και τις σκοτεινές του ιστορίες μέχρι τον τελευταίο μιναρέ της πόλης στην Ροτόντα, η συναρπαστική σχέση της Θεσσαλονίκης με το ρεμπέτικο και τους καλλιτέχνες που του έδωσαν νόημα και το καθόρισαν, αποκαλύπτεται κομμάτι- κομμάτι σε μια αξέχαστη περιήγηση

Σημείο συνάντησης: Γεντί Κουλέ,  Ώρα: 10:30,  Συμμετοχή: 20 ευρώ (στην οποία περιλαμβάνεται και η είσοδος των 6 ευρώ στο μνημείο)

 

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
Ανατολικά του κέντρου

Η αλλοτινή λεωφόρος Χαμιδιέ, η οδός Αγγελάκη, οι σαλονικιώτικες απολαύσεις στη σκιά του Λευκού Πύργου, ο Λευκός Πύργος και οι συνδηλώσεις του, γωνιές, στενά, κτήρια που κρύβουν μικρές και μεγάλες ιστορίες και μια εκκλησία που μας συνδέει με τους πιο μύχιους φόβους μας, τροφοδοτούν τις αφηγήσεις ανατολικά του κέντρου της πόλης με την αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου και τη σύμπραξη της Εύης Καρκίτη.

Σημείο συνάντησης : γλυπτό Ζογγολόπουλου- Ανω Πύλη ΔΕΘ,  Ώρα: 18:00,  Συμμετοχή: 15 ευρώ

 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
Υπόθεση Παγκρατίδη

Ανάμεσα στο θρύλο και την Ιστορία, τις σιωπές και τις ενοχές, τη σκληρότητα και την πικρία, η υπόθεση Παγκρατίδη έριξε τη βαριά σκιά της πάνω από τη Θεσσαλονίκη. Με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών και τις αναμνήσεις των ζωντανών επιχειρούμε να ρίξουμε φως στα οδυνηρά γεγονότα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή τα οποία εξετάζουμε από πολλές πλευρές υιοθετώντας καινοτόμες ξεναγικές τεχνικές. Σημείο συνάντησης Γεντί Κουλέ Ώρα: 18:30 Συμμετοχή: 18 ευρώ

 

Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Τα τείχη της Θεσσαλονίκης

Στρώματα ιστορίας, άγνωστα σημεία, μυστικές ιστορίες, επιγραφές, θραύσματα μνήμης συνθέτουν μια συναρπαστική διαδρομή με έντονο το στοιχείο της αστικής εξερεύνησης. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο εντοπίζουμε τα σημεία που ενώνουν το χθες με το σήμερα, το σημαντικό με το φαινομενικά ασήμαντο, το ένδοξο με το σκοτεινό, τα μεγάλα αφηγήματα με την περιπέτεια των ανθρώπων κατανοώντας την τεράστια σημασία που είχαν τα Τείχη στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Σημείο συνάντησης: Μονή Βλατάδων, Ώρα: 10:30, συμμετοχή 15 ευρώ

 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου
Οι Θεσσαλονικιές

Αναζητούμε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ίχνη των γυναικών που σημάδεψαν την πόλη με το σπουδαίο έργο τους ή τον τρομερό τους βίο αφήνοντας παράλληλα έντονο το αποτύπωμά τους στο συλλογικό φαντασιακό. Με την αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου και τη σύμπραξη της Εύης Καρκίτη στροβιλιζόμαστε στο χρόνο και τον χώρο. Από τον αρχαίο κόσμο, τον μεσαίωνα, την αυγή των νεότερων χρόνων, το χαντάκι ανάμεσα στους δύο πολέμους αλλά και την μεταπολεμική Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλονικιές φτάνουν μέχρι τις μέρες μας έχοντας να μας πουν κάτι σπουδαίο και επίκαιρο.

Σημείο συνάντησης: Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,  Ώρα: 11:00,  Συμμετοχή: 15 ευρώ

 

Kρατήσεις για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών: [email protected]

Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια, κρατάμε αποστάσεις, κάνουμε χρήση αντισηπτικού ενώ η μάσκα είναι απαραίτητη για όλες τις διαδρομές.