Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που πηγαίνουν στα ΙΚΕΑ για τις αγορές τους, στο τέλος της διαδρομής τους καταλήγουν στο εστιατόριο του εκάστοτε καταστήματος για να δοκιμάσουν τα διάσημα κεφτεδάκια.

Πρόσφατα, ο σουηδικός γίγαντας του επίπλου, αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα την συνταγή για τα δημοφιλή κεφτεδάκια του, επιτρέποντας στους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να δοκιμάσουν να αναδημιουργήσουν το πιάτο τους που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Η συνταγή για τα κεφτεδάκια είναι πολύ απλή, καθώς περιλαμβάνει μόνο έξι βήματα, ενώ σε αυτή περιλαμβάνεται και η συναγή για την κλασική σουηδική σάλτσα που τα συνοδεύει.

Η Country Manager της IKEA, Lorena Lourido, μετά την κυκλοφορία της συνταγής ανακοίνωσε πως: “Γνωρίζουμε ότι σε μερικούς ανθρώπους λείπουν τα κεφτεδάκια μας, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε μια εναλλακτική λύση για την δημιουργία τους στο σπίτι, με μια συνανταγή η οποία περιέχει εύκολα υλικά και θα βοηθήσει όσουν αναζητούν ιδέες για το τι να μαγειρέψουν. Το να μένει κανείς στο σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή όλων όσο πιο εύκολη και πιο ευχάριστη γίνεται. Bon appétit ή smaklig måltid, όπως λέμε στη Σουηδία!”

Ρίξτε μια ματιά στις καρτέλες με τα βήματα της συνταγής που δημοσίευσε η εταιρεία, την οποία βρείτε αναλυτικά παρακάτω:

 

Συνταγή για τα κεφτεδάκια του IKEA

Υλικά (Για 4 άτομα)

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)
100 γρ. ψωμιού
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
Αλάτι και πιπέρι

Για την cream sauce

Μια δόση λάδι
40γρ. βούτυρο
40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml ζωμό λαχανικών
150ml ζωμό βοδινού
150ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

 

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια

Ζυμώστε τα δύο είδη κιμάδων πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.
Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.

Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους).

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ.

Βάλτε τα στον φούρνο (σε αέρα 180 ° C ή 160 ° C) και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη.

Cream sauce

Σε ένα τηγάνι, λιώστε 40γρ. βούτυρο.
Ρίξτε τα 40γρ. αλευριού και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα.
Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.

 

Οταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες.

Enjoy!

 

Πηγή: perpetual.gr