Εδώ και λίγους μήνες, στις αρχές Ιουνίου (2017), ένα νέο «διαμαντάκι» έλαμψε στη Κομνηνών 23. Το επισκεφθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι έχουμε περάσει στην νέα εποχή για τα μπουγατσοπωλεία. Μοντέρνο, cozy, urban, έχει πάει την μπουγάτσα Θεσσαλονίκης σε άλλο επίπεδο.

 

Κατ΄αρχάς να πούμε ότι όλα τα προϊόντα παρασκευάζοται αποκλειστικά για το κατάστημα σε ιδιόκτητο εργαστήριο, πράγμα που αποτελεί εγγύηση ποιότητας, καθώς το μεράκι είναι βασικό συστατικό εδώ. Θα καταλάβετε παρακάτω.

Δοκιμάσαμε τις μπουγάτσες που βγαίνουν σε τέσσερις γεύσεις κρεμα-τυρι-κιμα-σοκολατα και βάλαμε άριστα. Τραγανές, πάντα φρεσκοψημένες, με γευση σπιτική. Απλά δεν μπορείς να αντισταθείς.

Στις βιτρινες του είδαμε μεγάλη ποικιλία από διάφορες πίτες χωριάτικες και κουρού, μπουκίτσες σε πολλές γεύσεις, κουλούρια απλά και με γεύσεις, κριτσίνια, χορταστικά κρύα σάντουιτς με εκλεκτά αλλαντικά, τυριά και λαχανικά, κουλουράκια, τσουρεκάκι, κεκάκια, τυρόψωμο και ελαιόψωμο.

Λίγο πιο δίπλα είδαμε και τις φρέσκες σαλάτες, για κάποιον που επιθυμεί ένα ελαφρύ γεύμα.

Την προσοχή μας κέρδισαν και οι μπάρες δημητριακών, χωρίς ζάχαρη, μόνο με μέλι σε διάφορες γευσεις για έξτρα ενέργεια και δύναμη.

Ο καφές του εξαιρετικός (kimbo), σπάνιο για μπουγατσοπωλείο, το ίδιο και τα ροφήματά και τσάγια του, ενώ την παράσταση έκλεψε το vitamin bar, το σημείο, δηλαδή, του χώρου όπου διαλέγεις τα φρούτα που θέλεις και ο χυμός στύβεται εκεί μπροστά στα μάτα σου.

Μάθαμε ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες είναι η Τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε στα 50’s από τον πασίγνωστο στην περιοχή του κέντρου πλανώδιο μπουγατσοπώλη που γέμιζε με μυρωδιές φρεσκοψημένης μπουγάτσας τη γειτονιά. Τα παιδιά και τώρα τα εγγόνια του συνεχίζουν τώρα την παράδοση με το ίδιο αμείωτο μεράκι και μια πιο σύγχρονη ματιά.

Ο Θοδωρής, σημερινός ιδιοκτήτης, μας σύστησε τη σύζυγό του Δήμητρα, εγγονή του παππού Σαρρή, η οποία μας είπε λίγα λόγια για την ιστορία της οικογένειας:

«Ο παππούς Σαρρής ήταν ένας οικογενειάρχης της δεκαετίας του ’50. Ερωτευμένος με τη γιαγιά Ελένη, την εντυπωσιακή γυναίκα του με το περίσσιο στυλ. Μερακλής με το καλό φαγητό, κουβαλητής και υπέροχος πατέρας όπως μας διηγείται η μητέρα μου, που του είχε πολύ αδυναμία. Πολλές φορές μας λέει, της άρεσε να πέφτει πάνω του και με αγκαλιές και φιλιά σε όλο το πρόσωπό του να του ζητάει χάρες. «Μπαμπάκα μου, δώσε μου να πάρω…». Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Δημήτρης Αμπατζίδης, το Σαρρής ήταν το παρατσούκλι του, που σήμαινε ξανθός, του το κόλλησαν οι φίλοι του από την Τραπεζούντα ακόμη.

Κάθε πρωί, ως πλανόδιος μπουγατσοπώλης τακτοποιούσε τη υπαίθρια μπουγατσιέρα-πάγκο του, εδώ κοντά στην Ίωνος Δραγούμη, οι παλιοί θα θυμούνται.

Σίγουρα δεν περίμενε ότι αυτό που επέλεξε να κάνει τότε θα γινόταν οικογενειακή παράδοση. Πρώτη η μητέρα μου θέλησε να μάθει την τέχνη της μπουγάτσας και στη συνέχεια και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της έκαναν ο καθένας τα δικά του μαγαζιά-μπουγατσοπωλεία.

Το 1995 για πρώτη φορά, εμείς, η Τρίτη Γενιά έχοντας κολλήσει το μικρόβιο της οικογενειακής παράδοσης, ανοίγουμε τη δική μας μπουγάτσα ΣΑΡΡΗ στην Π. Φανερωμένη.

Το 2017 μεταφερόμαστε πλέον στο κέντρο, εδώ, στην Κομνηνών 23, πάνω από τα Λουλουδάκια στην καρδιά της αγοράς, ανοίξαμε το σπίτι της μπουγάτσας, θέλοντας να δώσουμε μια πιο cozy ατμόσφαιρα.

Στο σπίτι μας, τα παιδιά μας (ίσως η τέταρτη γενιά), πολλές φορές την ώρα που τρώνε την μπουγάτσα του μπαμπά τους λένε την ατάκα «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΑΡΡΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΘΟΔΩΡΗ».

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 | Προσφορά με 2+1 μπουγάτσα δώρο!

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου μαθητές και φοιτητές μπορούν να έχουν στις δύο μπουγάτσες της επιλογής τους, μία επιπλέον δώρο!

 

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη:
4:30-16:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 4:30-21:00
Σάββατο:
4:00-15:00
Κυριακή:
4:00-13:00
Περιοχή:
 Κέντρο
Διεύθυνση: Κομνηνών 23

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ biscotto MEMBERS CARD

biscotto members card
έκπτωση-παροχή

  • Έκπτωση 20% στον τελικό λογαριασμό από Δευτέρα έως Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων εορτών και αργιών. Ισχύει για 1 έως 8 άτομα με την επίδειξη της κάρτας κατά την παραγγελία. Εξαιρούνται από την έκπτωση ειδικές προσφορές της επιχείρησης. Η ελάχιστη κατανάλωση για να ισχύει η κάρτα είναι 5 ευρώ.
20%