Τα κολοκυθάκια στην εποχή τους και λέμε να φτιάξουμε κάτι εύκολο και πολύ νόστιμο. Μια πιτούλα πάντα χρειάζεται για τις λιγούρες της ημέρας…

Υλικά:
½ κιλό τριμμένα κολοκύθι (και καλά στραγγισμένο)
200 γρ. φέτα τριμμένη
6 αβγά
φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρ. κρεμμυδάκια σε ροδέλες
άνιθο
δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
λίγη κρέμα γάλακτος (περίπου 100 ml)

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κολοκύθι με την κρέμα γάλακτος, το τυρί,το λάδι, τα αβγά και τα μυρωδικά μας (άνιθο-δυόσμο-φρ.κρεμμύδι). Θα δείτε να δημιουργείτε ένας χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. τριμμλενη φρυγανιά.
-Σε καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τριμμένη φρυγανιά. Μας ενδιαφέρει να πάει παντού (και στα τοιχώματα). Σειρά έχει ο χυλός μας. Με ένα κουτάλι, βοηθάμε να πάει από άκρη σ’άκρη. Τέλος, πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένη φρυγανιά.
-Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει(περίπου 40 λεπτά).

Σερβίρεται ζεστό και κρύο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 16 κομμάτια