Σε μια πόλη που οι σχέσεις των ανθρώπων συχνά λύνονται και δένονται πλάι σ’ ένα ποτήρι καφέ, ο Γρηγόρης, έφερε από τις γωνιές του κόσμου, νέες γεύσεις και χαρμάνια, για να φτιάξουν αρώματα που θα αγκαλιάσουν τον κάθε έναν από σας και την αγαπημένη σας συνήθεια, στην πρωτεύουσα του καφέ.  

Ας συστηθούμε.

-Είμαι ο Γρηγόρης. Κι από τη στιγμή που πέρασες το κατώφλι του μαγαζιού, σκοπός μου, έγινε να σε φροντίσω. Ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο καφές για σένα. Όσο και για μένα. Γιατί το βλέπω, είμαστε κι οι δυο του καφέ, ναι;

-Διάλεξα μοναδικά χαρμάνια. Μόνο δικά μου. Ναι, για να τα μοιραστώ μαζί σου. Μη με ρωτήσεις πως ξέρω τα γούστα σου. Έψαξα κι έμαθα! Τι προτιμάς, ποια είναι η γεύση που επιθυμείς, ποιο είναι το άρωμα που σ’ αρέσει.

-Ο καφές που επέλεξα για σένα, ψήθηκε εδώ, στον τόπο μας, καβουρδίστηκε για σένα, προσωπικά, και είναι φρέσκος, μπορείς να τον μυρίσεις στον χώρο, καθώς κόβεται για να μπει στο ποτήρι σου.

-Προφανώς κι εκπαιδεύτηκα για να φτιάξω τον καφέ σου! Έφτιαξα κοτζάμ ακαδημία, την Gregory’s Academy, μελέτησα και σπουδάσα αυτό που θα σου ετοιμάσω. Και η μηχανή που θα χρησιμοποιήσω, ρυθμίστηκε για σένα. Σταθερή θερμοκρασία, ιδανική πίεση και δοκιμασμένη δοσολογία. Σήμερα, θα ‘χεις την τέλεια εκχύλιση στον καφέ σου!

Τα χαρμάνια μας, γίνηκαν για σένα. Μόνο.

-Η γεύση είναι αυτή που θες. Την αξιολόγησα, την δοκίμασα, την έλεγξα. Πρόσεξα όλα όσα θα σου προσφέρω. Κι έφερα από τόπους μακρινούς, από την Κεντρική και Νότια Αμερική, από την εξωτική Ασία και από την καρδιά της Αφρικής τρία χαρμάνια νέα! Δοκίμασέ τα να μου πεις!

– Το πρώτο, είναι το Classic. Ένα χαρμάνι δυνατό, φτιαγμένο από μια μείξη επιλεγμένων ποικιλιών Arabica και Robusta. Είναι έντονο, αφήνει πικρή επίγευση, μα θα καταλάβεις τα εσπεριδοειδή, την σοκολάτα, τα άνθη, τους ξηρούς καρπούς.

– Είναι ο δεύτερος, ο Arabica. Λένε μάλιστα πως η συνταγή άνηκε σε μια γοργόνα του Αμαζονίου. Την Yara. Εκείνη λένε πως αποφάσισε τη γλυκιά του γεύση, την καραμέλα, τα αρώματα των φρούτων, την σοκολάτα που αφήνει στο τέλος…

– Κι αν δεν θέλεις καφεΐνη, σου ‘φερα κάτι ιδιαίτερο από τη Βόρεια Αμερική! Ένα χαρμάνι, Arabica μόνο, που θα σ’ αφήσει να βρεις την καραμέλα του, τα φρούτα που κρύβει, τα δυνατά του αρώματα. Κι έκανα ένα κόλπο. Για να χαμογελάσεις λίγο παραπάνω. Χρησιμοποίησα μια μέθοδο καινούρια, που αφαιρεί την καφεΐνη από τους πράσινους κόκκους του καφέ, χωρίς τη χρήση χημικών. Όπως το κατάλαβες, μόνο νερό!

Θα σε φροντίσω και στον χώρο σου

– Α! Ρίξε επίσης μια ματιά στις νέες κάψουλες αλουμινίου μου. Στις νέες μου γεύσεις, ναι! Classic, Arabica και Decaf. Δεν βρίσκεις κι εσύ κομψότατες τις συσκευασίες τους; Το φαντάστηκα! Αμέ, είναι συμβατές με όλες τις οικιακές μηχανές της Nespresso. Είναι ο τρόπος μου να σε φροντίζω και στο σπίτι σου!

– Πριν φύγεις, πες μου και το δικό σου όνομα, για να ξέρω! Πως έφτιαξα τον καφέ της Κατερίνας, της Νάσιας, της Σοφίας, του αγοριού ή της κοπέλας της, και πως από ‘δω και πέρα, θα ανταλλάζουμε μια καλημέρα.

Κι ένα χαμόγελο.

Info:
Facebook: 
gregorysgr 
Website: gregorys.gr
Ιnstagram: gregorysgr