Ο Δεσμός ξεκίνησε την νέα διαδικτυακή εκστρατεία «Greece Works» με στόχο την συγκέντρωση 100.000 που θα «μεταφραστούν» σε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για τους Νέους» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσκαλώντας άνεργους νέους έως 30 ετών και κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιήσουν από κοινού αίτηση συμμετοχής. Μέσα από το πρόγραμμα θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 8 κοινωφελείς οργανισμοί στην Ελλάδα, έτσι ώστε να προσλάβουν για ένα χρόνο συνολικά ισάριθμους νέους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι.

Ο σκοπός του «Δεσμός για τους Νέους» είναι διπλός, καθώς μέσω του προγράμματος προσφέρεται επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το έργο κοινωφελών οργανισμών της χώρας.

Την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος ο Δεσμός υποστήριξε τη δημιουργία 15 θέσεων εργασίας αποκλειστικά για νέους, σε 15 κοινωφελείς οργανισμούς. Οι οργανισμοί και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι επελέγησαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης για προτάσεις και αξιολόγησης άνω των 100 αιτήσεων. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει αγγίξει συνολικά περισσότερους από 50.000 έμμεσα επωφελούμενους σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα οι 13 από τους 15 εργαζομένους εξακολουθούν να εργάζονται και μετά τη λήξη του προγράμματος, οι 11 εκ των οποίων στις θέσεις που τους προσέφερε το πρόγραμμα καθώς οι οργανισμοί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» και με γνώμονα τον πολύπλευρο αντίκτυπό του, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) προχώρησε σε δωρεά καταλυτικής σημασίας ύψους 100.000$, η οποία κατέστησε δυνατή τη συνέχιση του προγράμματος. Αντίστοιχα η εταιρεία VISA προχώρησε σε δωρεά 50.000€, ενισχύοντας σημαντικά το νέο κύκλο του προγράμματος. Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει με προθεσμία υποβολής την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου εδώ http://news247.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ