Τα Bao Buns τα αφράτα ψωμάκια ατμού που χρησιμοποιούνται στο ασιατικό street food είναι πλέον δημοφιλή και σε άλλα σημεία του πλανήτη και όχι μόνο με ασιατικές συνταγές αλλά φιλοξενούν και γεύσεις από άλλες κουζίνες.

Στη χώρα μας τα τελευταία 2 με 3 χρόνια τα συναντούμε όλο και περισσότερο σε θεματικά μενού, σε brunch αλλά και σε «ψαγμένα» street food σημεία. Σε λίγες μέρες, όμως, θα έχουμε στο κέντρο της πόλης ένα street food σημείο που θα σερβίρει αποκλειστικά bao buns. Ο βραβευμένος chef Δημήτρης Παμπόρης και ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του επίσης βραβευμένου εστιατορίου «Το Μανιτάρι» και ο chef Γιάννης Πατέικας συνεργάζονται στο ιδιαίτερο αυτό project επιλέγοντας να συνδυάσουν τα Bao Buns με οικείες γεύσεις της κουζίνας μας πάντα με τους δημιουργικούς συνδυασμούς για τους οποίους φημίζεται ο συγκεκριμένος chef. Επίσης το μενού θα περιλαμβάνει και πατάτες baby με ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος.

Είμαστε σε αναμονή λοιπόν για ένα από τα φετινά new entries που θα συζητηθεί και σίγουρα θα μας ανοίξει την όρεξη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ