Τα Bao Buns τα αφράτα ψωμάκια ατμού που χρησιμοποιούνται στο ασιατικό street food είναι πλέον δημοφιλή και σε άλλα σημεία του πλανήτη και όχι μόνο με ασιατικές συνταγές αλλά φιλοξενούν και γεύσεις από άλλες κουζίνες.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Στη χώρα μας τα τελευταία 2 με 3 χρόνια τα συναντούμε όλο και περισσότερο σε θεματικά μενού, σε brunch αλλά και σε «ψαγμένα» street food σημεία. Σε λίγες μέρες, όμως, θα έχουμε στο κέντρο της πόλης ένα street food σημείο που θα σερβίρει αποκλειστικά bao buns. Ο βραβευμένος chef Δημήτρης Παμπόρης και ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του επίσης βραβευμένου εστιατορίου «Το Μανιτάρι» και ο chef Γιάννης Πατέικας συνεργάζονται στο ιδιαίτερο αυτό project επιλέγοντας να συνδυάσουν τα Bao Buns με οικείες γεύσεις της κουζίνας μας πάντα με τους δημιουργικούς συνδυασμούς για τους οποίους φημίζεται ο συγκεκριμένος chef. Επίσης το μενού θα περιλαμβάνει και πατάτες baby με ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος ως crushed potatoes με διάφορες sauce και υλικά.

Τα bao buns είναι χειροποίητα και σε μεγαλύτερο σχήμα από τα συνηθισμένα. Είχα την ευκαιρία ένα 24ωρο πριν το opening να δοκιμάσω μερικές από τις εμπνεύσεις των δύο chef και πρέπει να ομολογήσω ότι ενθουσιάστηκα. Υλικά και επιλογές από τις οικεία πιάτα, όπως παντσέτα, κοτόπουλο, μοσχάρι κοκκινιστό μπλέκονται με λαχανικά και sauce και κάπως έτσι το street food στη Θεσσαλονίκη έχει νέο πόλο έλξης. Υπάρχουν επίσης προτάσεις για vegetarians αλλά και δύο γλυκές προτάσεις που δε θα περάσουν απαρατήρητες.

Opening

To Thess Bao ανοίγει για όλους τους φίλους του ποιοτικού street food την Τρίτη 12/11 από τις 19:00 ενώ το καθημερινό του ωράριο θα είναι 12:00 – 02:00 (Κυριακή – Πέμπτη) και 12:00 – 05:00 (Παρασκευή και Σάββατο).

Καλαποθάκη 3
2310235225