Όσο η πανδημία κρατά κλειστά τα μουσεία σε όλο τον κόσμο, γεννιούνται ιδέες για να διατηρηθεί ζωντανή η επικοινωνία τους με το κοινό. Η Πινακοθήκη Uffizi σκέφτηκε να δώσει έμπνευση σε γνωστούς σεφ της Ιταλίας μέσα από τους πίνακες που φιλοξενεί και τους καλεί να μαγειρέψουν με υλικά που υπάρχουν στα έργα των κορυφαίων καλλιτεχνών. Έτσι δημιουργήθηκε μια σειρά από βίντεο με τον τίτλο “Uffizi da mangiare” που παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα μέσα από την επίσημη σελίδα της Πινακοθήκης.

Ο σεφ Fabio Picchi μοιράστηκε στο πρώτο επεισόδιο μια συνταγή που εμπνεύστηκε από τον πίνακα του Giacomo Ceruti “Αγόρι με το καλάθι θαλασσινών” που φιλοτεχνήθηκε τον 18ο αιώνα.

Ο κρεοπώλης Dario Cecchini πήρε έμπνευση από τον πίνακα του Jacopo Chimenti “Κελάρι με βαρέλι, κυνήγι, κρέας και κεραμικά” του 1624.

 

Ο διευθυντής της Πινακοθήκης Uffizi, Eike Schmidt δήλωσε: “Τις τελευταίες δεκαετίες, η σχέση τέχνης και γαστρονομίας έχει εξελιχθεί σε πραγματική επιστήμη και έχει γίνει αντικείμενο σοβαρής ιστορικής έρευνας”.

Πηγή: marieclaire.gr