Το Rediviva Cucina Povera είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας πέντε φίλων (2 γυναίκες-3 άντρες) που δημιούργησαν ένα συνεργατικό – συμμετοχικό σχήμα (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Agrodiaetus nephohiptamenos) και φυσικά το συγκεκριμένο εστιατόριο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η προμήθεια πολλών λαχανικών από το κτήμα τους (φυσικής καλλιέργειας) στον Χορτιάτη, η χρήση πολλών βιολογικών προϊόντων (όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Λέσβο που χρησιμοποιούν αποκλειστικά) και οι μουσικές βραδιές που οργανώνουν με γνωστά μουσικά σχήματα της πόλης.

Γνώρισε εδώ λίγο καλύτερα το Rediviva Cucina Povera και τους μεζέδες του

Σήμερα, με νέα μέλη στο συνεταιριστικό του εγχείρημα ανοίγεται σε νέους οιρίζοντες, δημιουργώντας και Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού, την Rediviva Eco Trip. Στόχος του είναι να προσφέρει τεκμηριωμένες και αφηγηματικά ελκυστικές ξεναγήσεις για την ιστορία, τη φύση και τη γαστρονομία της πόλης της Θεσσαλονίκης, των άμεσων περιχώρων της και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων, σε Έλληνες και ξένους τουρίστες και περιηγητές.


Η Θράκη αλλιώς – Η χαρά της άνοιξης
Μια πρωτότυπη πρόταση για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Γνωρίζουμε το πολύχρωμο και πολυπολιτισμικό παζάρι της Ξάνθης, το γραφικό ψαροχώρι του Πόρτο Λάγος με την αποικία των ερωδιών και έναν από τους παλιότερους αλιευτικούς συνεταιρισμούς της Ελλάδας, το Δέλτα του Νέστου με τις εκτεταμένες αμμοθίνες, τα σπάνια πουλιά και το θρυλικό παραποτάμιο δάσος του Κοτζά Ορμάν.


Το εκτεταμένο Δέλτα του Έβρου, έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης, με πλήθος βιοτόπων (λιμνοθάλασσες, υγρά λιβάδια, καλαμώνες, παραποτάμια δάση, κλπ), χιλιάδες πουλιών να σφυρίζουν στον αέρα και το μυστήριο της μετανάστευσης να τελείται μπροστά στα μάτια μας. 


Τις ιαματικές πηγές της Τραϊανούπολης, μιας σημαντικής Ρωμαϊκής πόλης πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό, τη Χάνα (χάνι) του Γαζή Εβρενός Μπέη, ένα από τα παλιότερα Οθωμανικά Μνημεία στα Βαλκάνια και το εκκλησάκι του Αη Γιώργη / τεκέ του Νεφές Μπαμπά, κοινό τόπο λατρείας για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, με την σκαφτή στο βράχο πηγή του αγιάσματος και την απεριόριστη θέα σε όλο το Δέλτα του Έβρου.


Το Δάσος της Δαδιάς έναν από τους σημαντικότερους βιοτόπους αρπακτικών στην Ευρώπη, το πανέμορφο “χωρίον” Μεταξάδες (τον πιο αξιόλογο αρχιτεκτονικά οικισμό της περιοχής) και τον αρχαιολογικό χώρο της Δοξιπάρας, τη μοναδική επισκέψιμη ανασκαφή στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα συναντηθούμε με μια οικογένεια πλούσιων γαιοκτημόνων του 2ου αι. μ.Χ.σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία όπου όλα μοιάζουν σαν να ήταν χθες.

Τιμές εισιτηρίων και δήλωση συμμετοχής


Η πρώτη  εκδρομή προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή γνωριμίας, 98 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, ένα δείπνο, περιβαλλοντικές και ανθρωπολογικές ξεναγήσεις και ενημερωτικό υλικό για τις περιοχές που θα επισκεφθούμε.
Συνοδοί της εκδρομής θα είναι η Μαρία Παναγιωτοπούλου, Δασολόγος – M.Sc. Ορνιθολόγος και ο Ιορδάνης Στυλίδης, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Παν/μίου Βόλου 

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής και άλλες πληροφορίες για την κράτηση θέσης.

Για άμεση επικοινωνία τηλεφωνήστε στο 6937 415234 (Μαρία Παναγιωτοπούλου).

 

από έως
Δραστηριότητες