Για όσους το ξέρουν ήδη, αλλά και για όσους θέλουν να το γνωρίσουν, ετοιμάσαμε μια ιδιαίτερη διαδρομή στο δάσος της πόλης μας, το Σέιχ Σου, ξεκινώντας από τη γέφυρα της Περαιβού!
Θα κινηθούμε για λίγο σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια θα μπούμε σε ήπια ανηφορικό μονοπάτι το οποίο διασχίζει όμορφο δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια. Γρήγορα το μονοπάτι γίνεται ελαφρά κατηφορικό και διασχίζει όμορφο δάσος , θα συναντήσουμε και ξύλινο γεφυράκι με μικρό ρυάκι να κυλά από κάτω! Μισή ώρα περπατήσαμε ως τώρα και τελειώνει η κατηφορίτσα που θα μας δώσει ανάσες και ξεκινάμε τη κυρίως ανάβαση μέσα στο δάσος συνεχώς σε μονοπάτι με συχνές εναλλαγές τοπίου και θέας! Μετά από μισή ώρα καλής ανηφορίτσας θα φτάσουμε σε δασικό δρόμο και αφού κάνουμε μικρό διάλλειμα για ξεκούραση θα συνεχίσουμε το τελευταίο μας κομμάτι, ανηφορικό και πάλι για μισή ακόμη ώρα μέχρι τη κορυφή του Σιβρί Τεπέ, γνωστού και ως Κράνος στα 410μ. υψόμετρο. Εδώ υπάρχουν κιόσκια για τη ξεκούραση μας με υπέροχη θέα στη πόλη αλλά και στη γύρω περιοχή, από τον Όλυμπο ώς το Χορτιάτη! Μέχρι εδώ θα χρειαστούμε περίπου 1,5 ώρα και θα έχουμε περπατήσει περίπου 4,5 χλμ.
Αφού ξεκουραστούμε και βγάλουμε τις απαραίτητες φωτό θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από διαφορετική διαδρομή η οποία είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατηφορική και κινείτε περρισότερο σε δασικό δρόμο και λιγότερο σε μονοπάτι, έχοντας σημεία με πολύ ωραία θέα! Μετά από 1,5 ώρα περίπου θα φτάσουμε στη γέφυρα της Περαιβού από όπου και ξεκινήσαμε.
info
Κυριακή 3 Απριλίου 2022
Πληροφορίες διαδρομής:
Συνολική διάρκεια δραστηριότητας, 3,5-4 ώρες, απόσταση περίπου 11χλμ., συνολική υψομετρική διαφορά 510μ.
Βαθμός δυσκολίας Β΄ μέτριο, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση.
Κόστος συμμετοχής: 9€
Περιλαμβάνει:
*Οργάνωση και συντονισμό από την εταιρεία Stay Strong Events
*Έμπειρο συνοδό βουνού
*Έμπειρους συνοδούς της εταιρίας μας
*Φαρμακείο πρώτων βοηθειών
*ΦΠΑ 24%
Δεν περιλαμβάνεται μεταφορά έως το σημείο εκκίνησης.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ειδική φόρμα:
Αμέσως μετά την συμπλήρωση της φόρμας, θα σας σταλεί αυτόματα ένα email (Ελέγξτε και στα spam/προωθήσεις!) με όλες τις λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της κράτησής σας με προπληρωμή. Μετά τη διασταύρωση της πληρωμής σας θα στείλουμε το ακριβές σημείο και την ώρα συνάντησης, καθώς και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Δυνατότητα εξόφλησης με κατάθεση στην Εθνική τράπεζα ή πληρωμή με κάρτα. Δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής επιτόπου.

Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και λαμβάνοντας υπόψη τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται αυτόν τον καιρό, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος και θα τηρούνται οι κατάλληλες αποστάσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger αλλά και στο email [email protected]

Uncategorized