Η ενίσχυση και προώθηση του κλασσικού χορού είναι ο λόγος που ιδρύθηκε το Greek Northern Ballet. Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την προσπάθεια, τη μέθοδο, τα τμήματα και τις δυνατότητες συμμετοχής αλλά και τους μελλοντικούς στόχους των ανθρώπων που αποτελούν την ομάδα του GNB.
Το Greek Northern Ballet αποτελείται από επαγγελματίες χορευτές (Έλληνες και ξένους) που έχουν χορέψει σε θέατρα του εξωτερικού, μόνιμοι και προσκεκλημένοι, και ενσωματώθηκαν στο σύνολο της. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι ακαδημιών εξωτερικού ή ανώτατων επαγγελματικών σχολών χορού.
Η μεθοδική εκπαίδευση και η δημιουργία επαγγελματιών χορευτών στη Θεσσαλονίκη
Μέσα από τη μεθοδική εκπαίδευση της ρωσικής σχολής και εφόσον τα παιδιά φτάσουν στο επίπεδο μιας άρτιας προετοιμασίας εξελίσσονται περαιτέρω συμμετέχοντας σε παραστάσεις με επαγγελματίες χορευτές. Επιθυμία του GNB είναι να δημιουργήσει την πρώτη γενιά επαγγελματιών χορευτών στη Θεσσαλονίκη αλλά και να αποκτήσει η πόλη το δικό της λυρικό θέατρο ώστε να εξελιχθεί ο κλασσικός χορός και το μπαλέτο αγγίζοντας τα διεθνή στάνταρτς.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ GNB
ΜΕΘΟΔΟΣ VAGANOVA – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(BOLSHOI BALLET ACADEMY)
Tο Greek Northern Ballet (Κλασσική Ομάδα Χορού Βορείου Ελλάδος) δημιουργεί τμήματα υποδομής και προετοιμασίας για παιδιά με στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στην Τέχνη του Κλασσικού Μπαλέτου και του Χορού γενικά.
Τα τμήματα χωρίζονται ως εξής:
1)Παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής και εισαγωγής στις βασικές αρχές του κλασσικού χορού .
2) Παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και Παιδιά ηλικίας 13-15 ετών . Στόχος των τμημάτων αυτών είναι η βασική εκπαίδευση της μεθόδου VAGANOVA καθώς και του προγράμματος της ακαδημίας Μπαλέτου των BOLSHOI των τριών πρώτων τάξεων της ρωσικής ακαδημίας .
3) Παιδιά ηλικίας 16-18 ετών . Στην ηλικία αυτή τα παιδιά διαθέτουν ήδη τη βάση του κλασσικού μπαλέτου και θα εκπαιδευτούν στο πρόγραμμα της ακαδημίας των BOLSHOI των τάξεων 4-5.
4)Τμήματα αρχάριων ηλικίας 18 και άνω
5) τμήματα επαγγελματιών χορευτών ώστε να διατηρηθούν σε φόρμα ή να βελτιώσουν την τεχνική τους.
O δάσκαλος των τμημάτων στο κλασσικό χορό και υπεύθυνος παρακολούθησης της εξέλιξης όλων των μαθητών είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της ομάδας GNB Αθανάσιος Ρουτιανίδης.Ο κ. Ρουτιανίδης είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού ινστιτούτου της Bolshoi Ballet Academy με ειδικότητα pedagogue-balletmaster (υποτροφία από το Ωνάσσειο Ιδρύμα). Με προϋπηρεσία ως πρώτος χορευτής, σολίστ και Balletmaster στο Moscow state Ballet, στο Russian National Ballet, στο Ballet Classique de Paris και το Ιρλανδικό Μπαλέτο. Δίδαξε στη Βασιλική Ακαδημία Σουηδίας, στην Ακαδημία ρυθμικής γυμναστικής Ιρλανδίας και στην Ιρλανδική ακαδημία Μπαλέτου. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται έργα όπως Raymonda, Paquita, Le Corsaire, Flames of Paris, Diana and Actaeon, Don Quixote, Coppelia, La Sylphide κ.α.To Μάιο του 2013 ίδρυσε το Greek Northern Ballet την πρώτη επαγγελματική κλασσική ομάδα χορού στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα τμήματα υποδομής θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση την οποία θα βρουν στη Σελίδα του GNB και να αποστείλουν σχετικό email στο [email protected] η στο [email protected] Mετά την αποστολή της αίτησης σας η διεύθυνση θα επικοινωνήσει μαζί τους.