Ωραία που είναι η παράδοση… Με τις μοσχοβολιές της, την πλούσια γεύση της και τις μνήμες που ξυπνά! Σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό κουταλιού με άρωμα κανέλας. Πάμε στην κουζίνα μας να πιάσουμε την κουτάλα…

Υλικά:
1,200 γρ. σταφύλι σουλτανίνα (καθαρό βάρος)
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 ξύλα κανέλας
1 φλ. καφέ κανελάδα Νυσίρου
2 κ.σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ρώγες του σταφυλιού και κατόπιν τη ζάχαρη. Η φωτιά μας καλά είναι στην αρχή να είναι δυνατή (6/6). Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά μας (4/6) και προσθέτουμε την κανελάδα, τα ξύλα κανέλας και τις βανίλιες. Κουνάμε την κατσαρόλα μας από τα χερούλια. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να βάλουμε κουτάλα μην σπάσουν οι ρώγες. Αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει μια καλή βράση για περίπου 3 ώρες. Μόλις δούμε οτι σιγά σιγά δένει το υγρό στοιχείο και θυμίζει σιρόπι, προσθέτουμε την γλυκόζη και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά το γλυκό μας στη φωτιά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου με φυσικό τρόπο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 1,500 γρ.