Το digital marketing τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο απαραίτητο για τη ζωή και την καριέρα του κάθε ανθρώπου. Αν θες να μπορείς να αναπτύσσεσαι και να εξελίσσεσαι συνεχώς, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου να μη μείνεις πίσω εσύ και η επιχείρησή σου. Πλέον όλα τα επαγγέλματα χρειάζεται να έχουν μια εικόνα και παρουσία στο διαδίκτυο για να μπορέσουν να έχουν μέλλον. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνεται. Οι υποψήφιοι πελάτες γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί και απαιτητικοί. Οι επιχειρήσεις στρέφονται και επενδύουν στο digital marketing, καθώς αναζητούν ευέλικτη και πιο οικονομική προβολή με αποτελέσματα που μπορείς να μετρήσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει stand out το brand σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό σου; Θέλεις να μπορείς να προβληθείς διεθνώς στο εξωτερικό; Αν ναι, τότε εκπαιδεύσου άμεσα πάνω στο digital marketing! Το digital marketing δίνει μεγάλη δύναμη και ευελιξία στις επιχειρήσεις και αν δεν το ξέρεις ήδη, τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο. 

Τι πρέπει  να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας για το digital marketing; 

Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει να γίνεις ο επόμενος digital & social media marketer για να υλοποιείς εσύ ο ίδιος digital marketing τακτικές, σίγουρα όμως σε ενδιαφέρει να γνωρίζεις ποιες είναι οι επιλογές που υπάρχουν, πόσο κοστίζουν, ποιος κάνει την κάθε ενέργεια, τι σημαίνει οι ορολογίες που ακούς και διαβάζεις, πόσα πρέπει να πληρώσεις, που, γιατί και φυσικά ποια είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών. Θέλεις και χρειάζεται να μπορείς να επικοινωνείς με τους συνεργάτες σου, τους developers, τους web designers και τους digital marketing specialists και να καταλαβαίνεις τη γλώσσα που μιλάνε, να ξεχωρίζεις το σωστό από το λάθος, να ελέγχεις την εγκυρότητα όσων σου λένε και να μπορείς να προτείνεις κι εσύ πράγματα. Σωστά;

Κάθε επιχειρηματίας ή επαγγελματίας χρειάζεται να γνωρίζει όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει στις στρατηγικές του, τα κανάλια και τις τακτικές που υπάρχουν στο digital marketing για να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Ιδανικά θέλει να εκπαιδευτεί γρήγορα (μέσα σε 3 μήνες και όχι σε ένα master που διαρκεί 1-2 χρόνια). Θέλει να έχει πρακτική γνώση όλων των θεωριών και των εργαλείων. Θέλει η γνώση που λαμβάνει να είναι ανανεωμένη, να μάθει τι ισχύει τώρα και τι να περιμένει για το άμεσο μέλλον. Θέλει να μπορεί να εφαρμόσει άμεσα αυτά που μαθαίνει και να πετύχει τους στόχους του με τα σωστά μέσα και τους σωστούς τρόπους. 

Ποια είναι η πιο πλήρης και αναγνωρισμένη εκπαίδευση για digital & social media marketing στην Ελλάδα; 

Οποιονδήποτε κι αν ρωτήσεις, είτε είναι μεγάλες επιχειρήσεις, είτε freelancer, είτε agencies, για το που να επενδύσεις για την digital marketing εκπαίδευσή σου, όλοι θα σου πούνε το ίδιο: “Πήγαινε στην Knowcrunch ανεπιφύλαχτα”. Αναρωτιέσαι γιατί η Knowcrunch έχει τέτοια θετική φήμη; Τι είναι αυτό που κάνει όλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα courses της;

Η Knowcrunch ξεκίνησε στην Ελλάδα τα προγράμματα εκπαίδευσής της, πάνω στο digital marketing, από το 2013. Το Masterclass in Digital & Social Media Marketing γίνεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη 3 φορές τον χρόνο και διαρκεί 3 μόλις μήνες. Η Knowcrunch βραβεύεται επί σειρά ετών από το Social Media World και από τα Education Leaders Awards ως η καλύτερη εκπαίδευση για Digital & Social Media marketing στην Ελλάδα. Το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 4,000 στελέχη, επιχειρηματίες, media, agencies και influencers. Η ύλη καλύπτει όλο το φάσμα των καναλιών, των στρατηγικών και εργαλείων που υπάρχουν στο digital marketing και ανανεώνεται καθημερινά. Μόλις ολοκληρώσει κάποιος τη φοίτησή του και αφού δώσει εξετάσεις, παίρνει το Professional Diploma της Knowcrunch που (ανα)ζητά όλη η αγορά. Ένας απόφοιτος πλέον μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε τρίτους, πέρα από το να εφαρμόσει άμεσα όλα όσα έμαθε.

Τι πρέπει να γνωρίζει το άτομο που ξεκινάει να ασχολείται με το digital & social media marketing; 

 • Πως το digital marketing συμπληρώνει το marketing & media mix;
 • Πως φτιάχνω ένα σωστό website ή landing page;
 • Ποια είναι τα νομικά θέματα που πρέπει να προσέξω;
 • Πως μπορώ να κάνω search engine optimization για να εμφανίζομαι στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και άλλων πλατφορμών;
 • Ποια social media & social networks υπάρχουν και ποια πρέπει να διαλέξω, ώστε η επιχείρησή μου να έχει την καλύτερη δυνατή online παρουσία;
 • Τι είναι το content marketing και πως το αξιοποιώ για να προσεγγίσω οργανικά κόσμο στο site μου και στα social media accounts μου;
 • Πως μπορώ με social media marketing να δημιουργήσω online κοινότητες πιστές προς το brand μου;
 • Ποιες διαφημίσεις χρειάζεται να γνωρίζω; Πως τις τρέχω, τι απόδοση έχουν, πόσο κοστίζουν;
 • Πως μπορώ να κάνω ένα διαφημιστικό πλάνο που να συμπεριλαμβάνει όλα τα κόστη;
 • Πως μπορώ να ξεκινήσω άμεσα να χρησιμοποιώ influencers;
 • Πως μπορώ να έρχομαι νόμιμα σε επικοινωνία με πελάτες μέσω mobile και email marketing καμπανιών;
 • Πως και που μπορώ να παρακολουθώ και να αξιολογώ όλα τα αποτελέσματα των digital marketing ενεργειών που υλοποίησα;
 • Τι είναι το growth marketing ή αλλιώς growth hacking. Τι είναι το performance marketing; Τι χρειάζεται να γνωρίζω για να τα κάνω;
 • Πως μπορώ όλα αυτά να τα εφαρμόσω σε μια συνολική στρατηγική προκειμένου να αναπτύξω την επιχείρησή μου;
 • Πώς μπορώ είτε ως Freelancer είτε ως Agency να κοστολογώ και να παρέχω digital marketing υπηρεσίες σε άλλα άτομα;

Σε ποιους απευθύνονται τα digital marketing courses της Knowcrunch;

Απευθύνονται σε όσους επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα στον digital marketing κόσμο ή να βρουν νέους πελάτες. Σε στελέχη που θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις και την καριέρα τους. Σε φοιτητές ή ανέργους που ψάχνουν εργασία. Η Knowcrunch δίνει ένα πανίσχυρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, λόγω της φήμης και της κοινότητας που έχει αναπτύξει, καθώς η αγορά εργασίας επιλέγει αποφοίτους της και τους προσλαμβάνει με ποσοστό απορρόφησης 80%-100%. Oι instructors της Knowcrunch ασχολούνται με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά για την εξασφάλιση συνεργασιών και για την εύρεση εργασίας.  

Τι λένε οι απόφοιτοι της Knowcrunch για το εντατικό digital marketing course;

Ο Γιώργος Καρράς, Digital Marketing Specialist, δηλώνει «Το course ήταν μια μοναδική εμπειρία, με υπέροχους ανθρώπους! Το community είναι πολύ δυναμικό και σε εμπνέει, οι instructors είναι άνθρωποι της αγοράς και ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενό τους και η διαδικασία των μαθημάτων ήταν πολύ διαδραστική και ενδιαφέρουσα!». 

Η Ελευθερία Κομματίδου, Digital Marketing Specialist, αναφέρει «Το σεμινάριο της Knowcrunch ήταν ότι πιο πλήρες έχω βρει από την έρευνα αγοράς που έκανα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα σε 3 μήνες έμαθα πάρα πολλά πράγματα για την διαφήμιση στο διαδίκτυο και κυρίως μπόρεσα μέσω των εργασιών που μας έδιναν οι instructors, να δω πως εφαρμόζονται και στην πράξη. Οι ομιλητές ήταν όλοι εξαιρετικοί στη δουλειά τους αλλά και πολύ προσιτοί και φιλικοί. Υπήρχε ένα πολύ ζεστό κλίμα στην τάξη και όλοι μαζί ομιλητές και μαθητές γίναμε μια μεγάλη παρέα και περάσαμε αξέχαστες στιγμές . Ήταν ένα υπέροχο τρίμηνο που θα έχω να θυμάμαι». 

Η Ευαγγελία Εμμανουηλίδου, Private Customer Service Manager, επισημαίνει «Το αύριο είναι στη Knowcrunch! Ένα χρήσιμο diploma για την αγορά εργασίας όπως διαμορφώνεται στο εγγύς μέλλον που σου παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθεις πλήρως!»

Μπορείτε να τα δείτε περισσότερα testimonials των αποφοίτων της Knowcrunch στο YouΤube και στο Facebook

Γιατί να επιλέξω τη Knowcrunch;

Η Knowcrunch είναι ένας διεθνής οργανισμός που παρέχει υψηλού επιπέδου in-class & video-on-demand courses πάνω στο marketing & στο digital marketing. Είναι μία εξαιρετική εμπειρία, όπου θα γνωρίσεις σημαντικούς επαγγελματίες, θα μπεις σε μία παντοδύναμη κοινότητα προνομιούχων και θα μπορείς σε 3 μόλις μήνες εντατικότατης εκπαίδευσης να αλλάξεις την επιχείρησή σου και την καριέρα σου. Μη χάνεις χρόνο και κλείσε εγκαίρως τη συμμετοχή σου, καθώς τα courses της Knowcrunch γίνονται γρήγορα sold out!

Που μπορώ να εκπαιδευτώ πάνω στο digital marketing και πότε ξεκινάνε τα μαθήματα;

Αν βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα ή και στις γύρω περιοχές αυτών, τότε κλείσε τη θέση σου τώρα και άλλαξε την ζωή σου και τη καριέρα σου. 

Στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα η εκπαίδευση γίνεται τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο.  Στη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, ώρα 18:00-22:00, στο Onoma Hotel και στην Αθήνα κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, ώρα 18:00-22:00, στο OTEAcademy Training Center. 

Οι εκπαιδεύσεις περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες πρακτικές ομαδικές εργασίες και στο τέλος υπάρχουν προαιρετικές εξετάσεις για όποιον επιθυμεί το πολυπόθητο professional diploma.